Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΜΕ ΕΓΧΩΡΙΟ «ΥΠΑΛΛΗΛΟ» ΤΟΝ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Απριλίου 16, 2015

Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΜΕ ΕΓΧΩΡΙΟ «ΥΠΑΛΛΗΛΟ» ΤΟΝ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟ

Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ «ΚΑΛΟΥ» ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ''ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ''
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Κλιμακώνονται καθημερινά οι εκβιασμοί εκ μέρους των δανειστών, των «αγορών» και των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει και να προχωρήσει εδώ και τώρα σε αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις», κάτω από την πίεση της έλλειψης ρευστότητας που οι ίδιοι προκάλεσαν.  
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη (15/4) σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη ότι «κανείς δεν έχει καμία ιδέα για το πώς θα υπάρξει συμφωνία για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας».
Εντείνοντας την πίεση προς την Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίσε ότι δεν έχει «καμία προσδοκία για ύπαρξη λύσης στο ελληνικό πρόβλημα τις επόμενες εβδομάδες», κατηγορησε απροσχημάτιστα την ελληνική κυβέρνηση ότι «έπληξε την τάση βελτίωσης της οικονομίας της χώρας» σχολιάζοντας χαρακτηριστικά, δίχως να κρύβει τις προτιμήσεις του, ότι «έχει καταστρέψει όσα έχτισε η προηγούμενη». Η απροκάλυπτη κινδυνολογική επίθεση του Σόιμπλε κορυφώθηκε με την επισήμανση ότι «οι αγορές έχουν αποτιμήσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή Grexit».
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη», ανέφερε με κυνισμό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι «φαίνεται πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας έχουν ήδη κοστολογηθεί».
«Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές», ανέφερε ο Σόιμπλε.
Για την κλιμάκωση της πίεσης εκ μέρους του γερμανού υπουργού Οικονομικών είχε προϊδεάσει μεανάλογες δηλώσεις η εκπρόσωπός του, η οποία  κάλεσε την Ελλάδα «να μην περιμένει παροχή οικονομικής βοήθειας εντός του Απριλίου, πόσο μάλλον λύση στο πρόβλημά της στο Eurogroup της 24ης Απριλίου».
ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ GRACCIDENT- ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ»
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα οικονομικό ατύχημα στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe, λειτουργώντας ανενδοίαστα ως εγχώριος «υπάλληλος» των δανειστών και των εκπροσώπων του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου στο βρώμικο παιχνίδι των εκβιαστικών πιέσεων απέναντι στη χώρα.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε «ότι η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί πως υπάρχουν λεφτά στα ταμεία για ακόμη δύο βδομάδες, δηλαδή έως τις αρχές Μαΐου».
«Μετά θα έχουμε πρόβλημα να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, εσωτερικές και εξωτερικές» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξουν συνέπειες από αυτή την κατάσταση τόσο πολιτικές όσο και κοινωνικές».
«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος λόγω του χαμένου χρόνου και της δυσκολίας για την εύρεση μίας συμφωνίας» είπε.
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση, σημείωσε ότι «πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για τη φορολογική απάτη, τη δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό και παρατήρησε ότι για να επιτευχθεί συμφωνία οι εταίροι θα πρέπει να αξιολογήσουν ως αξιόπιστες τις προσπάθειες αυτές».
Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ «ΚΑΛΟΥ» ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ,Μάριο Ντράγκι, που δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων για το ελληνικό ζήτημα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ, όπου αποφασίστηκε η διατήρηση των κύριων επιτοκίων αναφοράς του ευρώ στα σημερινά επίπεδα.
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας και άλλωστε, με βάση τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση» ανέφερε συγκεκριμένα.
«Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες όσο αυτές είναι φερέγγυεςκαι έχουν τα κατάλληλα ενέχυρα», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως «δεν υπάρχει συγκριμένη διορία για τη λειτουργία του Μηχανισμού Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) και ότι οι σχετικές αποφάσεις βασίζονται στις συνθήκες που επικρατούν».
«Οι λύσεις και για την επέκταση του ELA και μια σειρά ζητημάτων βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής πλευράς και στις διαπραγματεύσεις της με τους εταίρους», τόνισε ο επικεφαλής της κεντρικής ευρωτράπεζας επιχειρώντας εκ νέου να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση σε εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα με όπλο τη ρευστότητα.
«Εγκρίναμε την επέκταση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες και θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες όσο είναι φερέγγυες και έχουν τα κατάλληλα ενέχυρα», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Ερωτηθείς για το πόσο θα μπορεί η ΕΚΤ να συνεχίσει την επέκταση του ELA, ο Ντράγκι σημείωσε και πάλι ότι «η απάντηση είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης».
Ο Ντράγκι δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει μονότονα, για άλλη μια φορά ότι «η έκθεση της κεντρικής τράπεζας στην Ελλάδα έχει φτάσει τα 110 δισ. ευρώ που είναι το υψηλότερο μέγεθος στην Ευρωζώνη».
Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της επαναφοράς της εξαίρεσης για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεων στο ευρωσύστημα, ο Ντράγκι επισήμανε στον ίδιο τόνο πως «η ΕΚΤ πρέπει να δει μια αξιόπιστη προοπτική για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», επαναλαμβάνοντας ότι «η ΕΚΤ είναι ένας θεσμός που βασίζεται σε κανονισμούς».
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι «η κεντρική τράπεζα αποφάσισε να αφαιρέσει τη ρήτρα εξαίρεσης για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων όταν διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι « το ΔΣ θα επανεξετάσει την πιθανότητα για ολοκλήρωση της αξιολόγησης και θα εξετάσει την επαναφορά της ρήτρας εξαίρεσης για την αποδοχή των τίτλων».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο haircuts στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι «αυτό αναφέρθηκε, αλλά δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΕΚΤ».
ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ : ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ CCC+ ΑΠΟ ΤΗΝ STANDARD AND POOR'S
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε CCC+ από Β-,προχώρησε την Τετάρτη (15/4) ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's. Ο διεθνής οίκος, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του διεθνούς χρηματιστικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου, μπήκε στο χορό των εκβιασμών προς τη ελληνική κυβέρνηση διατηρώντας στην έκθεση του τις αρνητικές προοπτικές, οι οποίες-όπως υποστηρίζει- μπορεί να επιδεινωθούν περαιτέρω αν η χώρα δεν πετύχει συμφωνία με τους «εταίρους» της το συντομότερο δυνατό.
Σύμφωνα με την S&P η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την «επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών λόγω της αβεβαιότητας στις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας».
Κατά την άποψη του οίκου αξιολόγησης, «εάν το αδιέξοδο δεν επιλυθεί πριν τα μέσα του Μαΐου, τότε μπορεί να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για το ελληνικό κοινοβούλιο να νομοθετήσει οποιεσδήποτε συνθήκες θα συνδέονται με ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα δανεισμού».
Η Standard and Poor's εκτιμά πως «η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί περίπου 1% το τελευταίο εξάμηνο, παρά την εξασθένηση του ευρώ και τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου». Όπως τονίζει, «οι οικονομικές προοπτικές μπορεί να επιδεινωθούν και άλλο αν δεν ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις».
Παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει «ότι το περσινό πρωτογενές πλεόνασμα θα μετατραπεί σε έλλειμμα το 2015, εφόσον δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής», ενώ σημειώνει ότι «οι ελληνικές τράπεζεςείναι αντιμέτωπες με πιέσεις στην ρευστότητα και χρηματοδοτούνται κυρίως μέσω του ELA, η διαθεσιμότητα του οποίου υπόκειται σε τακτικές αξιολογήσεις από την ΕΚΤ».
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να εξετάσει άμεσα βιώσιμες προοδευτικές εναλλακτικές λύσεις για να υπερασπιστεί στην πράξη το πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων, που ανέλαβε απέναντι στον ελληνικό λαό, αποκρούοντας τα εκβιαστικά ψευδοδιλήμματα που θέτουν οι δανειστές και οι κυρίαρχοι κύκλοι των διεθνών πολιτικών και χρηματοοικονομικών ελίτ. Η κλιμάκωση των εκβιαστικών πιέσεων προς τη χώρα έχει προφανή στόχο την με στόχο την ταπεινωτική αναδίπλωση της κυβέρνησης και την παραδειγματική τιμωρία της επειδή διανοήθηκε να αμφισβητήσει το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο της μονεταριστικής πολιτικής λιτότητας που θέλουν να επιβάλλουν σε όλη την Ευρώπη. Οι «εταίροι» και πιστωτές έχουν πλέον καταστήσει σαφές ότι δεν διστάζουν να στραγγαλίσουν περαιτέρω την ελληνική οικονομία και κοινωνία προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί άμεσα και να προτείνει στον ελληνικό λαό εκείνες τις εναλλακτικές προτάσεις που θα απαλλάξουν τον τόπο από την ευρωατλαντική οικονομική και πολιτική κηδεμονία, προς όφελος των συμφερόντων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.Προτάσεις θα ανοίξουν το δρόμο για την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανόρθωση της οικονομίας.
ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες