Καταρρέει το Ευρώ και τα χρηματιστήρια λόγω... Ελλάδας


Με κατάρρευση του Ευρώ έναντι όλων των άλλων νομισμάτων αλλά και τους δείκτες των διεθνών αγορών να δείχνουν επικείμενες μεγάλες υποχωρήσεις, άνοιξαν τα ξημερώματα οι αγορές της Ασίας, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια δείχνουν άγριες διαθέσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή και αυτό αναμένεται να προκαλέσει άμεσες αντιδράσεςι από τις κεντρικές τράπεζες και τις πολιτικές ηγεσίες Ευρώπης και ΗΠΑ.
Τα futures δείχνουν ότι οι κύριες αμερικανικές αγορές θα ανοίξουν με πτώση της τάξης του 2%, ενδεικτικά είναι τα futures του βιομηχανικού δείκτη S&P 500 που υποχωρούν 1,7%. Την ίδια στιγμή και τα futures του Dow σημειώνουν πτώση 320 μονάδων.


Από το «χτύπημα» της Ελλάδας, φυσικά δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες και οι ευρωπαϊκές αγορές. Τα futures για τον Ftse 100 του Λονδίνου, υποχωρούν κατά 220,7 μονάδες, ενώ ο DAX 30 χάνει 500 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί κατά 170 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρεί 2% στις συναλλαγές του Σίδνεϊ, έναντι του δολαρίου στα 1,096 δολάρια. Έναντι του ιαπωνικού γιεν, η πτώση έφτασε και το 2,5%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Goldman Sachs, 150-175 μονάδες βάσης θα ανέβουν τα spread Ιταλίας και Ισπανίας με το άνοιγμα των αγορών, με την άνοδο να φτάνει έως και τις 350 μονάδες βάσης.

(Στη σκοτεινή φωτογραφία φαίνεται το άνοιγμα των ασιατικών αγορών που απεικονίζει την ισοτιμία δολαρίου -ευρώ)


Πηγή:www.reporter.gr

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Νεότερη Παλαιότερη