Νέος συναγερμός στο Παρίσι, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε απόψε κοντά στο κρησφύγετο των τρομοκρατών στο Σεν Ντενί.
Με εμπόλεμη ζώνη μοιάζει το προάστιο του Παρισιού λίγες ώρες μετά το τέλος της μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην περιοχή με δύο νεκρούς και επτά συλληφθέντες. Αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» τους δρόμους της περιοχής προκειμένου να ερευνήσουν από πού προήλθε η έκρηξη και αν υπάρχουν θύματα.
Νωρίτερα την Τετάρτη, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε διαμέρισμα με αποτέλεσμα μια γυναίκα που ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά να ανατιναχθεί και άλλος ένας τρομοκράτης να πέσει νεκρός από ελεύθερο σκοπευτή.
Μέσα στο διαμέρισμα τελικά συνελήφθησαν τρεις τρομοκράτες, ενώ άλλοι δυο έπεσαν στα χέρια των αρχών εκτός κτιρίου, ένας άντρας και μια γυναίκα. Στην επιχείρηση στο διαμέρισμα σκοτώθηκε και ένας σκύλος της γαλλικής αστυνομίας από τα πυρά των τρομοκρατών ενώ έγιναν και άλλες δυο συλλήψεις σε ξεχωριστή επιχείρηση κοντά στην περιοχή. Συνολικά τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί.
koutipandoras.gr
Tags:
ΔΙΕΘΝΗ