Τελείωσε ο Στεργιώτης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2015

Τελείωσε ο Στεργιώτης

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της έντυπης έκδοσης της «Α», η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προβεί σε ανανέωση της θητείας του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχους και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ),Αντώνη Στεργιώτη, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19/12 τρέχοντος.
Θα ήταν άλλωστε οξύμωρο από τη μία το κράτος να ζημιώνεται έναν πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ, και από την άλλη να κρίνει ως πετυχημένη τη θητεία του.

Ένας άλλος λόγος –ο σοβαρότερος–, η ζημία που θα υποστεί το κράτος –πέραν των εσόδων από τα VLT’s– αν η προσφυγή στη Διαιτησία της διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε. για αποζημίωση 1 δισ. ευρώ για τη ζημία που υπέστη από την τροποποίηση του κανονισμού για τα VLTs από τον κ. Αντώνη Στεργιώτη, γίνει δεκτή.

Στην περίπτωση αυτή, μάλλον ο Αντώνης Στεργιώτης θα αναζητά… τρύπα να κρυφτεί, καθώς οι ευθύνες του –ποινικές και αστικές– θα είναι πολλές, μα πάρα πολλές…

«Σφίγγα» ο Τσακαλώτος

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι για το θέμα των αποφάσεων του Αντώνη Στεργιώτη και τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από αυτές, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, είχε καταθέσει προσφάτως επερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το στοιχείο, ωστόσο, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στην ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο υπουργός προτίμησε τον ρόλο της… σφίγγας, μη απαντώντας ο ίδιος και απλώς επισυνάπτοντας μία επιστολή του προέδρου της ΕΕΕΠ.

Σε αυτή τη επιστολή ο κ. Στεργιώτης ισχυρίζεται ότι ο κανονισμός διεξαγωγής και ελέγχου παιγνιδιών δεν άλλαξε(;) στο «παρά πέντε» και ότι απλώς τροποποιήθηκαν κάποιοι όροι στο πλαίσιο, μεταξύ άλλων, «της άσκησης εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, συνεπούς και συστηματικής περιοριστικής πολιτικής στον τομέα των τυχερών παιγνίων, για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, ελαχιστοποίησης των αρνητικών για το κοινωνικό σύνολο συνεπειών από τη συμμετοχή στα τυχερά παίγνια (όπως, ενδεικτικά, η κατασπατάληση του διαθέσιμου εισοδήματος, ο εθισμός στα τυχερά παίγνια, κ.λπ.) και προστασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Ούτε λόγος φυσικά για ανάληψη ευθυνών, καθώς στην ίδια επιστολή ο κ. Στεργιώτης «δείχνει» τον ΟΠΑΠ ως υπαίτιο της ματαίωσης του πρότζεκ των VLTs, κάνοντας λόγω ακόμη και για αιτήσεις πρακτόρων με ελλιπή δικαιολογητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες