Η έκθεση Κορινθία 2016 αφού έσβησαν τα φώτα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2016

Η έκθεση Κορινθία 2016 αφού έσβησαν τα φώτα


Του Θύμιου Τσαρμπού   
Γράφτηκαν πολλά για την έκθεση Κορινθία 2016 όπως γράφονται πολύ περισσότερα για την επιχειρηματικότητα.

Αυτοί που μίλησαν περισσότερο ήταν οι άσχετοι, όσοι δεν ήρθαν, όσοι δεν έκαναν ρεπορτάζ και όσοι έπρεπε να προσφέρουν κάτι σε αυτούς που για τους δικούς τους λόγους δεν ήθελαν να γίνει έκθεση.

Γράφτηκαν και διάφορα ευτράπελα για την επιχειρηματικότητα, φυσικά από μη σχετικούς πλην όμως … δημοσιολόγους …
Έζησα την έκθεση από την αρχή μεχρι το τέλος της με πολλούς ρόλους και έχω κάποιες παρατηρήσεις.

Σα δημοσιογράφος μίλησα με πολλούς επιχειρηματίες και όλοι, ακόμα και πολιτικοί αντίπαλοι του Βασίλη Νανόπουλου είπαν ότι η έκθεση ήταν πολύ καλή γιατί έβγαλαν τα λεφτά τους και έκαναν καλό στην επιχείρησή τους. Μάλιστα όπως θα δείτε στα βίντεο που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες τους έδωσα τη δυνατότητα να γκρινιάξουν με επανελλημένες ερωτήσεις και η απαντηση ήταν η ίδια. Ήρθαμε να επενδύσουμε σε μια έκθεση για να κερδίσει η επιχείρησή μας…

Σαν επισκέπτης, που φέτος εχω επισκεφθεί αλλες 6 εκθέσεις, ένιωσα ότι η έκθεση έχει καλή οργάνωση παρά το γεγονός ότι καθένας μπορεί να κάνει παρατηρήσεις ανάλογα με τα γούστα του. Ναι δε μου αρεσε ότι ξεκινούσε η έκθεση με το εντυπωσιακό συνεδριακό και συνέχιζε σε τέντα ή ότι κάποια περίπτερα δεν ήταν οσο προσεγμενα θα ήθελα ώστε να υπάρχει εννιαία εικόνα όμως και οι εκθέτες ζουν στον καιρό της κρίσης και ομως έδωσαν το παρών.

Σαν οικογενειάρχης έζησα ένα πανηγύρι που έφερε κόσμο κοντά, είδα 5-6 ιδέες, μίλησα με τρεις ανθρώπους που είχα καιρό να τους δω, έκανα τη βόλτα με την οικογένειά μου. Πέρασα ποιοτικό χρόνο, ξέφυγα από την καθημερινότητα…

Σαν πολίτης χάρηκα γιατί εκτός από τις επιχειρήσεις είδα φορείς, συλλόγους και ανθρώπους να μιλάνε για πράγματα που αφορούν την κοινωνία. Άλλωστε τι είναι η επιχειρηματικότητα όταν είναι αποκομμένη από την κοινωνία και τις ομάδες, τις παρέες της, τις ανησυχίες τους ;

Και επαγγελματικά να το δεις οι εκδηλώσεις έφεραν κόσμο περισσότερο στην Εκθεση… Αρα κέρδη για τους εκθέτες.

Γράφτηκαν πολλά ανυπόστατα από όσους επέμεναν να αναδείξουν την έκθεση ως ένα αποκλειστικά πολιτικό γεγονός κάτι που είναι τραγικό ειδικά γι αυτούς που προσπάθησαν να συνδέσουν την έκθεση με την αυτοδιοίκηση και τα πολιτικά πράγματα στην Κόρινθο.

Η έκθεση δεν ήταν μία κινητοποίηση της Συμμαχίας Πολιτών ούτε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του Νανόπουλου. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο και από τα φωτορεπορτάζ των εκδηλώσεων. Εκεί που υπήρχαν και κάποιες ειδικού ενδιαφέροντος που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει μια “απαντηση πολιτική” με γεματη αίθουσα σε αυτούς που έγραφαν εναντίον τους.

Κάποτε οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν και το επιμελητήριο στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργεί ως θεσμός άσχετα αν αυτό δεν αρέσει στους νταραβεριτζήδες.

Κάποτε πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Συμμαχία Πολιτών όπως και η Πορεία Ευθύνης έχουν μέσα ανθρώπους που πέραν της συμμετοχής τους στα κοινά έχουν και άλλους ρόλους όπως του επιχειρηματία, του επιστήμονα κλπ.

Δεν μπορεί να ισοπεδώνονται όλα σε μια γελοία κόντρα, έτσι επειδή κάποιοι θέλουν να παράγουν παντού πολιτική που να μπορούν να ελέγξουν και να το παίζουν Κασπάροφ δίνοντας συμβουλές για το πως θα γίνει το επόμενο τσεκ.

Στην έκθεση έγιναν και ακούστηκαν πολύ σοβαρά πράγματα αλλά πουθενά δεν υπήρξε αρκετό και ουσιαστικό ρεπορτάζ ακόμα και από αυτούς που ήταν εκεί. Σε αυτούς βάζω και τον εαυτό μου που ασχολούμενος με τα τεχνικά για να φέρω επισκεψιμότητα στο site δημιουργώντας προυποθέσεις για να χτυπήσω πελάτες μέσα από την έκθεση, γιατί όσο και αν δε θέλουν κάποιοι να το παραδεκτούν κλείνεις δουλειές στην Εκθεση, Όμως το υλικό υπάρχει και θα έχουμε μέρες από αυτήν την παρέα να τα λέμε.

Σημαντικοί άνθρωποι της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας άφησαν το στίγμα τους και δεν είδα μία συνέντευξη ή ένα κείμενο. Γιατί άραγε ;

Η Κορινθία έχει να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η χώρα : Κρίση, αγωνία και παλαιοκομματικός διχασμός. Ποδοσφαιροποίηση των πάντων.

Το ekorinthos και ο γράφων αποφασίσαμε να συμμετέχουμε φέτος στην έκθεση δημιουργικά οργανώνοντας μία ημερίδα για την επιχειρηματικότητα. Εστιάσαμε στην ουσία της έκθεσης και όχι στα παραπολιτικά και τις εντυπώσεις. Ζητήσαμε από ανθρώπους της επιχειρηματικής δράσης να μιλήσουν σε ένα ακροατήριο αποκλειστικά για τα θέματα της ειδικότητάς τους.

Θελήσαμε να βοηθήσουμε τις μικρές επιχειρήσεις με γνώση από ανθρώπους που έχουν φέρει αποτελέσματα στη ζωή τους, όχι από εκείνους που ζουν από την πολιτική και τα παράγωγά της.
Νιώθουμε καλά γιατί αποφύγαμε να γράψουμε ψίθυρους και παραπολιτικά και υποσχόμαστε να ξανακάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις αν και είμασταν εκτός του επίσημου προγράμματος της έκθεσης, κάτι σαν αντάρτες.

Όταν μιλάς με τους επιχειρηματίες και την κοινωνία, μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος αρκεί να μην τους βλέπεις μόνο σαν πελάτες. Τα φώτα της έκθεσης έσβησαν και όσοι την έζησαν και ήθελαν να την αξιοποιήσουν, έφυγαν κερδισμένοι. 

Πολλοί είπαν ότι ο Νανόπουλος την έκανε για να κερδίσει πολιτικά. 

Αυτός που κέρδισε πολλά ήταν ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης. Ήταν παρών΄, φρόντιζε για όλα, το Συνεδριακό και οι υπάλληλοί του δούλευαν σε επίπεδο υψηλού επαγγελματισμού, χωρίς να το παίζει ο ίδιος ο δήμαρχος ή κάποιος αντιδήμαρχος ηλεκτρολόγος καθαρίστρια κτλ. 

Στήριξαν τη δουλειά που γίνεται και έβαλαν μεγάλο πονοκέφαλο στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου , οποιος και αν είναι αυτός που θα καλεστεί του χρόνου να επιλέξει τοποθεσία διοργάνωσης της Εκθεσης. Είπε εδώ είμαστε εμείς και ξέρουμε πως γίνεται η αυτοδιοίκηση να φέρνει χρήμα στην περιοχή…

Όσο για το Βασίλη Νανόπουλο κέρδισε κατ’εμέ ένα πράγμα : ειδικά φέτος, αναδείχθηκε ο ρόλος του καθενός στην τοπική κοινωνία. Για την ακρίβεια χαράχτηκε ως τατουάζ και δεν θα αλλάξει εύκολα.

Θ.Τ

ekorinthos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες