Σουτζουκάκια Με Καστανό Βούτυρο Και Φασκόμηλο Από Τον Άκη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2016

Σουτζουκάκια Με Καστανό Βούτυρο Και Φασκόμηλο Από Τον Άκη


Σουτζουκάκια Με Καστανό Βούτυρο Και Φασκόμηλο Από Τον Άκη

Συστατικά

Για τα σουτζουκάκια

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα
250 γρ. χοιρινό κιμά
1 σκ. σκόρδο λιωμένη
2 κ.γ. κοφτά κύμινο σκόνη
150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί και στυμμένο καλά
αλάτι
πιπέρι
1 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
3 κ.σ. αλέυρι γ.ο.χ. για το αλεύρωμα τους

Για τη σάλτσα

1 ντομάτα κονκασέ κονσέρβα
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 κουταλιά βούτυρο
1 στικ κανέλας
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
100 - 150 ml νερό
φασκομηλο, ψιλοκομμένο

Για το ρύζι

250 γρ. ρύζι για πιλάφι
100 γρ. βούτυρο
6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

​Για τα σουτζουκάκια

Σ' ένα ξύλο κοπής, κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε κύβους.

Το ρίχνουμε σ'ένα μεγάλο μπολ και το μουλιάζουμε σε κόκκινο κρασί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και η κόρα. Αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τον κιμά μας.
Κόβουμε το μαϊντανό και τα φυλλαράκια του, (ακόμα και τα κοτσάνια που είναι πολύ γευστικά) και τον ρίχνουμε στον κιμά.
Ρίχνουμε 2 κουτ. κοφτά κύμινο και προσθέτουμε το σκόρδο μας ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στύβουμε το ψωμί μας πάρα πολύ καλά. Ρίχνουμε το ψωμί στο μπολ με τον κιμά. Ζυμώνουμε το μείγμα. Μπορούμε να αφήσουμε το μείγμα 1-2 μέρες στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας. Παίρνουμε ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά με σπορέλαιο.
Αλευρώνουμε παράλληλα και τα σουτζουκάκια μας και τα προσθέτουμε στο τηγάνι ζυμώνοντας ελαφρά το καθένα προτού τα ρίξουμε.
Με ένα πηρούνι τα αναποδογυρίζουμε να πάρουν ωραίο χρώμα και τα ελέγχουμε.
Τοποθετούμε στην πιατέλα μας.
Για τη σάλτσα

Παίρνουμε μια κατσαρόλα (φλατ σοτέ), προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις κάψει το βούτυρο προσθέτουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και ρίχνουμε και το κρασί που μας έχει απομείνει (με τα κομματάκια ψωμιού).
Προσθέτουμε 1-2 πρέζες ζάχαρη, τη ντομάτα κονκασέ και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε ίσα-ίσα. Ρίχνουμε και 1 στικ κανέλας.
Χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά, καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.
Για το ρύζι

Παίρνουμε ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά.
Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει καστανό χρώμα. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και στη συνέχεια το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο.
Σερβίρουμε το ρύζι σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μας από πάνω. akis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες