Συνταγή Για Πανσέτα Γεμιστή Από Την Αργυρώ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2016

Συνταγή Για Πανσέτα Γεμιστή Από Την Αργυρώ


Συνταγή Για Πανσέτα Γεμιστή Από Την Αργυρώ


Υλικά Συνταγής

    1 ενιαίο κομμάτι πανσέτα χοιρινή (χωρίς κόκκαλο) γύρω στα 2 με 2-1/2 κιλά
    2 κ.σ ελαιόλαδο
    4 κ.σ κρέμα βαλσαμικό
    1 κ.γ κοφτό μουστάρδα σε σκόνη
    1/2 μικρό πορτοκάλι (χυμό)
    Ξύσμα πορτοκαλιού
    Αλάτι
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
    2-3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
    4 -6 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
    Πατάτες φούρνου για σερβίρισμα
    Πράσινη σαλάτα για σερβίρισμα
    Για τη γέμιση
    12 κάστανα βρασμένα
    12 δαμάσκηνα απυρήνωτα
    200 γραμ. γραβιέρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)

Εκτέλεση

*Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Ντύνουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Στην πλευρά της πανσέτας, που είναι καλυμμένη με το λίπος, χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ρόμβους. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Αναποδογυρίζουμε την πανσέτα.

Ανοίγουμε την πανσέτα με κοφτερό μαχαίρι, ξεδιπλώνοντας την, για να μεγαλώσει η επιφάνεια της. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικό, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε.  Έπειτα αλείφουμε πολύ καλά το κρέας. Κατά μήκος το γεμίζουμε με κάστανα, δαμάσκηνα και γραβιέρα και λίγα φρέσκα μυρωδικά. Τυλίγουμε σε ρολό.  Δένουμε με σπάγκο ψησίματος.

Βάζουμε δυο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο σταυρωτά στον πάγκο.  Ακουμπάμε πάνω αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.  Ακουμπάμε το ρολό και βάζουμε τα σκόρδα. Κλείνουμε σφιχτά σε πακέτο. Βάζουμε το πακέτο με την πανσέτα στο έτοιμο ταψί, στη  μεσαία σχάρα.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C  και ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.

Μετά το πέρας του ψησίματος ανοίγουμε το πακέτο. Βάζουμε την πανσέτα πάνω σε σχάρα, που έχουμε τοποθετήσει μέσα στο ταψί και αλείφουμε με κρέμα βαλσαμικό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 30 λεπτά.

Αλείφουμε άλλη μια φορά την πανσέτα με κρέμα βαλσαμικό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Όπως όλα τα ψητά, μετά το πέρας του ψησίματος, θέλουν «ξεκούραση» για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος τους) για να ανακτήσουν τα υγρά τους.

Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα.   akis

www.mati-gr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες