ΑΦΙΕΡΩΜΑ σε έναν ΑΡΧΟΝΤΑ: ΕΦΥΓΕ από τη ζωή ο Πέτρος Φυσσούν! Ένας ΛΑΜΠΡΟΣ ηθοποιός που κατέκτησε τον καλλιτεχνικό κόσμο… (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ σε έναν ΑΡΧΟΝΤΑ: ΕΦΥΓΕ από τη ζωή ο Πέτρος Φυσσούν! Ένας ΛΑΜΠΡΟΣ ηθοποιός που κατέκτησε τον καλλιτεχνικό κόσμο… (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Πέτρος Φυσσούν, σε 
ηλικία 83 ετών. 
Ο Πέτρος Φυσσούν νοσηλευόταν από τις 20 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Σωτηρία με λοίμωξη του αναπνευστικού και σήμερα το πρωί υπέκυψε.
ÁÑ×ÁÉÏ ÈÅÁÔÑÏ ÅÐÉÄÁÕÑÏÕ ÁÌÖÉ-ÈÅÁÔÑÏ Ó. Á. ÅÕÁÃÃÅËÁÔÏÕ ÖÏÉÍÉÓÓÅÓ

O Πέτρος Φυσσούν γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1933 στη Ρωσία (άλλες πηγές αναφέρουν στο Αγρίνιο), γιος πρόσφυγα από τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη ρωσική επανάσταση.
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954.
ÊÁÌÐÁÍÉÁ ÃÉÁ ÅËÅÕÈÅÑÉÁ ËÁÑÉÓÁÓ.

Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978. Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.
FYSSOYN 3
Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια.
fysoyn
Επίσης υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών. Είχε ασχοληθεί και με την πολιτική.
fyssoyn
Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.
gamos FYssoun
Φωτογραφία από το γάμο του Πέτρου Φυσσούν με την αγαπημένη του Νικολέττα Χατζηχρήστου, κόρη του αξέχαστου Κώστα Χατζηχρήστου. 

ÊÇÄÅÉÁ ÔÏÕ ÇÈÏÐÏÉÏÕ ÄÇÌÇÔÑÇ ÐÁÐÁÌÇ×ÁÇË.
Ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών και μιλούσε Αγγλικά, Ρωσικά και Σουηδικά.
FYSSOYN 4





Πληροφορίες από wikipedia, Φωτογραφίες από cosmopoliti, eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες