Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας δίνει εξηγήσεις για τα προκατασκευασμένα σπίτια στο κέντρο κράτησης μεταναστών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας δίνει εξηγήσεις για τα προκατασκευασμένα σπίτια στο κέντρο κράτησης μεταναστών

Στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Κορίνθου θα λειτουργεί πλέον και υπηρεσία εξέτασης αιτημάτων ασύλου που υποβάλλονται από τους μετανάστες....

Η υπηρεσία αυτή θα στεγαστεί στα εν λόγω μεταλλικά κτίρια των οποίων η τοποθέτηση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης Ασύλου (EASO).

Δεδομένου ότι, η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου απαιτεί την φυσική παρουσία του αιτούντος  ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής αλλά και του ότι μέχρι τώρα η εν λόγω επιτροπή είχε έδρα την πόλη της Πάτρας, οι αιτούντες άσυλο έπρεπε να μεταφέρονται  εκεί συνοδεία αστυνομικών.

Με τη λειτουργία των γραφείων ασύλου στην πόλη μας, θα διεκπεραιώνονται ταχύτερα αυτά τα αιτήματα και ταυτόχρονα οι αστυνομικοί που έπρεπε να διατίθενται για τη συνοδεία των μεταναστών θα παραμένουν στις θέσεις τους καλύπτοντας τις ανάγκες της υπηρεσίας τους.

Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν τοποθετούνται κτίρια φιλοξενίας επιπλέον μεταναστών άλλα αντίθετα δημιουργούνται οι υποδομές εκείνες που θα διευκολύνουν την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου και επομένως και την ταχύτερη προώθηση των ανθρώπων αυτών στις χώρες υποδοχής.

Πηγή: greek-inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες