Πατάτες Σπιράλ Με Λουκάνικο, Μπέικον Και Τυριά Από Τον Άκη, Σε Βίντεο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017

Πατάτες Σπιράλ Με Λουκάνικο, Μπέικον Και Τυριά Από Τον Άκη, Σε Βίντεο


Πατάτες Σπιράλ Με Λουκάνικο, Μπέικον Και Τυριά Από Τον Άκη, Σε Βίντεο....


Συστατικά

4 μεσαίες πατάτες
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
1 λουκάνικο Φρανκφούρτης, κομμένο σε ροδέλες πάχους 0,5-1 εκ.
3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
100 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Για το σερβίρισμα

1 κ.σ.  ντομάτα χωρίς φλούδι, σπόρια και υγρά, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες μας πολύ καλά.
Τις καρφώνουμε στο κέντρο τους, κατά μήκος, με ξύλινα καλαμάκια.
Με ένα πολύ κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε σπειροειδώς τις πατάτες.
Οι σπείρα πρέπει να είναι συνεχόμενη και το μαχαίρι να φτάνει μέχρι το καλαμάκι.
Το πάχος της κάθε σπείρας πρέπει να είναι όσο λεπτό γίνεται (2-3 χιλιοστά το καλύτερο ώστε να γίνουν και πιο τραγανές οι πατάτες μας).
Με προσοχή «ανοίγουμε»  τις πατάτες γύρω στο καλαμάκι ώστε να μοιάζουν με ένα ανοιχτό ελατήριο.
Ανοίγουμε σιγά σιγά το σπιράλ προς τις άκριες από το καλαμάκι μέχρι να καλύψει η πατάτα όλο το μήκος του.
Βάζουμε ηλιέλαιο μέχρι τη μέση μιας βαθιάς και πλατιάς κατσαρόλας και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά  μέχρι να κάψει το λάδι και να φτάσει τους 180° C βαθμούς.
Βάζουμε μέσα τα ξυλάκια μας φροντίζοντας να μην ακουμπάει το ένα σπιράλ το άλλο.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν οι πατάτες όμορφο χρυσαφί χρώμα και να είναι σούπερ τραγανές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Αφαιρούμε τις πατάτες από το τηγάνι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τις αφήνουμε ένα λεπτό να στραγγίξουν από το επιπλέον λάδι πάνω σε μία σχάρα που από κάτω της έχουμε τοποθετήσει ένα ταψάκι.
Φροντίζουμε να τις τοποθετήσουμε με λίγη κλίση πάνω στην σχάρα, ώστε να ψηθούν οι πατάτες ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψήνουμε  στον φούρνο για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και στην συνέχεια, αφαιρούμε με προσοχή τα ξυλάκια.
Βάζουμε τις πατάτες (τα σπιράλ) σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20 * 25 εκ.
Προσθέτουμε από πάνω τους το γκούντα, το μπέικον, το λουκάνικο και το θυμάρι.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο.
Πασπαλίζουμε με την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και σερβίρουμε. - akis



mati-grnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες