ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:Ο εκκολαπτόμενος εμπορικός πόλεμος Ουάσιγκτον - Βρυξελλών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2017

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:Ο εκκολαπτόμενος εμπορικός πόλεμος Ουάσιγκτον - Βρυξελλών


Οι Βρυξέλλες με πρωτοστάτη-οδηγό το Βερολίνο απειλούν τις ΗΠΑ με κήρυξη εμπορικού πολέμου, ενώ η Ουάσιγκτον και ο σύμβουλος του Τραμπ επί εμπορικών θεμάτων Πήτερ Ναβάρο κατηγορεί την Ενωμένη Ευρώπη για υποτιμημένο ευρώ το οποίο δίνει την δυνατότητα κυρίως στην Γερμανία να διατηρεί υπέρογκα εμπορικά πλεονάσματα στο ισοζύγιο συναλλαγών ΗΠΑ-Γερμανίας.....

Τα στατιστικά στοιχεία της πενταετίας 2010-2015 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  συνηγορούν στην άποψη της Ουάσιγκτον, καθώς η τεχνική υποτίμηση του ευρώ αυτή την πενταετία είχε ως αποτέλεσμα τεράστια πλεονάσματα στο εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας έναντι των ΗΠΑ. Τα έτη 2010-2015 η καθαρή εμπορική ταμειακή εκροή των ΗΠΑ προς την Γερμανία ανήρθε σε 225 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή οι ΗΠΑ εντός πέντε ετών συνεισέφεραν 225 δισ. για την γερμανική ευημερία. Την άποψη περί του τεχνικά υποτιμημένου ευρώ συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό και οικονομικοί εμπειρογνώμονες. Το υποτιμημένο ευρώ επιτρέπει στην Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια να εκμεταλλεύεται όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες όπως την Βρετανία, το εμπορικό έλλειμμα της οποίας ανέρχεται σε 200 δις ευρώ έναντι της Γερμανίας για την πενταετία 2010-2015.

Η διατλαντική εμπορική σύγκρουση συνεπικουρείται τις τελευταίες ημέρες και από εμπρηστικές δηλώσεις της ηγεσίας των Βρυξελλών Τούσκ και Γιούνκερ, οι οποίοι απειλούν να κατατάξουν τις ΗΠΑ στην μαύρη λίστα των «φορολογικών παραδείσων», δηλαδή στην μαύρη λίστα κρατών που προσπαθούν να προσελκύσουν εταιρίες και πλούσια άτομα με ειδικές φορολογικές παραχωρήσεις, πρακτικές οι οποίες σύμφωνα με τις Βρυξέλλες είχαν αγνοηθεί για πολλά χρόνια αλλά τώρα πλέον πρέπει να τεθούν επί τάπητος.

Η διατλαντική εμπορική σύγκρουση εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και σύμφωνα με τους ειδήμονες πρόκειται ουσιαστικά περί μιας μάχης Ουάσιγκτον-Βερολίνου, ίσως η πλέον σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των δυο χωρών από το 1945 και εντεύθεν. Ο Λευκός Οίκος έχει κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται πλέον να ανεχθεί τα τεράστια εμπορικά ελλείμματα τόσο με την Γερμανία, όσο και με την Κίνα και το Μεξικό, μάλιστα ο σύμβουλος του Τραμπ Πήτερ Ναβάρο δήλωσε ότι θα γίνει χρήση υπάρχουσας νομοθεσίας από το 1977 η οποία επιτρέπει επιβολή τελωνειακών δασμών στα προϊόντα που εισάγονται από αυτές τις χώρες.

Ο εκκολαπτόμενος διατλαντικός εμπορικός πόλεμος συνοδεύεται και από ένα τεράστιο κύμα προπαγάνδας που εκπορεύεται από έντυπα και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σιωνιστικών συμφερόντων, τα οποία προσπαθούν στοχευμένα να υποσκάψουν τον οικονομικό πατριωτισμό του νέου αμερικανού προέδρου. Στο ίδιο μήκος κύματος με τους πολέμιους του Τραμπ είναι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ ο οποίος χαρακτήρισε με ανοικτή του επιστολή την πολιτική Τραμπ ως τεράστια απειλή για την ΕΕ, μια πολιτική που όπως τόνισε ισοδυναμεί με την «τρομοκρατία στην Μέση Ανατολή».

Σίγουρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών γνωρίζει από ισλαμική τρομοκρατία αφού την χρηματοδοτούσε και την διευκόλυνε επί σειρά ετών, αλλά αυτή η προφανώς άστοχη σύγκριση δείχνει την φοβική αντιμετώπιση και το τεράστιο έλλειμμα της πολιτικής των Βρυξελλών έναντι των νέων γεωστρατηγικών και γεωοικονομικών δεδομένων που φέρνει στην διεθνή σκηνή η νέα ηγεσία των ΗΠΑ.
Στα σκαριά λοιπόν βρίσκεται ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον-Βερολίνου, μεταξύ Ουάσιγκτον-Βρυξελλών, ουσιαστικά ενός πολέμου μεταξύ του διεθνούς σιωνιστικού οικονομικού κατεστημένου και του οικονομικού εθνικισμού και πατριωτισμού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες