Παγκόσμια Ημέρα Νερού - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

Παγκόσμια Ημέρα Νερού


Κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, όπως έχει καθιερώσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών...Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει οριστεί για την ευαισθητοποίηση αλλά και την ανάληψη δράσεων σε θέματα σχετικά με το νερό. Προτάθηκε κατά τη σύνοδο του Ρίο για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη το 1992 και η γενική σύνοδος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όρισε σαν 1η Παγκόσμια Ημέρα Νερού την 22η Μαρτίου του 1993.

Κάθε χρόνο επιλέγεται ένα κεντρικό θέμα. Το φετινό μήνυμα που έχει επιλεγεί από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ (UN Water) είναι : "Γιατί να σπαταλάμε νερό; "

Σήμερα περίπου 600 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς να έχουν μια ασφαλή πηγή νερού κοντά στο σπίτι τους και περνούν αμέτρητες ώρες συνολικά είτε "περιμένοντας στην ουρά" για να προμηθευτούν πόσιμο νερό, είτε περπατώντας για να φτάσουν σε μακρινές πηγές, είτε ακόμα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της χρήσης μολυσμένου νερού.

To βίντεο στη συνέχεια το Video του UN WATER για τη φετινή γιορτή:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες