Μάρτυρας κατά της σύμβασης με τη Fraport για τα 14 αεροδρόμια η Ραχήλ Μακρή - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017

Μάρτυρας κατά της σύμβασης με τη Fraport για τα 14 αεροδρόμια η Ραχήλ Μακρή


Μάρτυρας κατά της σύμβασης του ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία Fraport – Slentel για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια θα είναι η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, όπως η ίδια γνωστοποίησε, επισημαίνοντας ότι «μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας συμπράττω στο μέτωπο αντίστασης για την ακύρωση της αγοροπωλησίας της περιουσίας του ελληνικού λαού»....

Η κα Μακρή χαρακτηρίζει τη «σύμβαση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» «σκανδαλώδη και βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον» και επισημαίνει ότι «τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, των Χανίων και της Σκιάθου, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., θα δοθούν “ετοιμοπαράδοτα” στη Fraport».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της, η κα Μακρή σημειώνει τα εξής:

Με την υπ’ αρίθμ. 195/27-10-2011 Απόφαση (ΦΕΚ 2501/Β/4.11.2011) της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μεταβιβάστηκε στο Ταμείο το προβλεπόμενο στην περίπτωση (γ) της παραγράφου 8 του άρθρου 22 του Νόμου 3913/2011 δικαίωμα παραχώρησης των δικαιωμάτων που αφορούν στη χρήση, διαχείριση, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση των 37 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων διαχείρισης, διοίκησης και εκμετάλλευσης των κινητών και ακινήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των αεροδρομίων, καθώς και των χώρων εμπορικής ή άλλης χρήσης που βρίσκονται μέσα ή κοντά στα αεροδρόμια, υπό τους όρους που καθορίζει η ανωτέρω διάταξη.

Τον Ιούλιο του 2015 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκχώρησε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα.

Στην σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψαν το «πραγματικό τίμημα» ανέρχεται σε 600 εκατ., ενώ δεν προβλέπονται ρήτρες για την ανάπτυξη των αεροδρομίων και την αναβάθμιση των υποδομών.

Επιπλέον, το ελληνικό δημόσιο μπαίνει εγγυητής των δανείων της Fraport και την επιχορηγεί με το ‘τέλος Ανάπτυξης και Εκσυγχρονισμού Αεροδρομίων’, το οποίο σε βάθος 10ετίας, ανέρχεται στα 150 εκατ. ετησίως.

Τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, των Χανίων και της Σκιάθου, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. θα δοθούν ‘ετοιμοπαράδοτα’ στη Fraport.

Η σύμβαση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι σκανδαλώδης και βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον για αυτό και μετά από πρόσκληση της ΟΣΥΠΑ συμπράττω στο μέτωπο αντίστασης για την ακύρωση της αγοροπωλησίας της περιουσίας του ελληνικού λαού και συμμετέχω ως μάρτυρας στην μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Ομοσπονδία Συλλόγων υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κατά της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία Fraport – Slentel για την πώληση των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων.

Δηλώνω παρούσα στους αγώνες που θα δοθούν απέναντι στο καθεστώς και στην «αποικιοποίηση» της πατρίδος μου.

Μέχρι την Νίκη Πάντα.

Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης
www.rachelmakri.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες