Σήκωσε το γάντι ο Ρ.Τ.Ερντογάν- Tωρα θέλει και δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017

Σήκωσε το γάντι ο Ρ.Τ.Ερντογάν- Tωρα θέλει και δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ


Με απαξιωτικές αναφορές τόσο για τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ όσο και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που έσπευσαν να εκφράσουν αμφιβολίες για το αδιάβλητο των εκλογών αντέδρασε ο Τταγίπ Ερντογάν ο οποίος δεν παρέλειψε να προαναγγείλει και νέο δημοψήφισμα στην Τουρκία για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.... 

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον της Ευρώπης υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ήταν σε τέτοιο βαθμό αντίθετες στη συνταγματική αναθεώρηση που ξεπερνούσαν και τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευση της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν επισήμανε ότι δεν είναι τόσο σημαντικό εάν η ΕΕ αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αρκεί να μας ενημερώσουν! Δήλωσε μάλιστα ότι η Τουρκία θα διεξάγει δημοψήφισμα για την αναστολή των διαπραγματεύσεων εάν αυτό χρειαστεί.

Η Ε.Ε. έχει την Τουρκία μισό αιώνα στο θάλαμο αναμονής είπε ο Ερντογάν και έκανε αναφορά ακόμα και στο Brexit σημειώνοντας ότι δεν θα αποφύγει να κάνει και ένα δημοψήφισμα για την Ε.Ε.

Σε σχέση με τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η Τουρκία δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν αναγνωρίζει τις αναφορές της αποστολής των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σχετικά με το τουρκικό δημοψήφισμα. Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος δεν δίστασε να μιλήσει και με απειλητικό ύφος λέγοντας απευθυνόμενος στους παρατηρητές «να γνωρίζετε ποια είναι η θέση σας».

Από το πολυσυζητημένο νέο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά για την επιτροπή του ΟΑΣΕ: «Στην Ευρώπη υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται ΟΑΣΕ. Ετοιμάζουν μόνοι τους κάτι εκθέσεις. Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα. Πρώτα απ' όλα να ξέρετε την θέση σας. Εμείς τις πολιτικού περιεχομένου εκθέσεις που ετοιμάζετε, ούτε τις βλέπουμε , ούτε τις ακούμε, αλλά ούτε και τις ξέρουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας».

Λίγη ώρα πριν από τις αναφορές του Τούρκου Προέδρου το Τουρκικό Υπουργείο ΅Εξωτερικών είχε εκδώσει μια πολύ σκληρή ανακοίνωση για τα συμπεράσματα των παρατηρητών στην οποία σημείωνε ότι είναι μεροληπτικά, προκατειλημμένα και απαράδεκτα.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες