Αιφνιδιασμός: Αυτοδιοικητικές εκλογές το 2018 σχεδιάζει η κυβέρνηση - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Αιφνιδιασμός: Αυτοδιοικητικές εκλογές το 2018 σχεδιάζει η κυβέρνηση


Επανέρχεται το σενάριο για την διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών το 2018 και όχι το 2019 όπως προβλέπεται μέχρι σήμερα. Αυτό διαφαίνεται και από πολλές κυβερνητικές κινήσεις που προδίδουν την διάθεση «οι μηχανές να μπουν μπρος»....

Έτσι για την Πελοπόννησο παραδείγματος χάριν διαπιστώνουμε πως το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων οδεύει προς την οριστική λύση με διαδικασίες γρήγορες (υπογραφή του ΠΕΣΔΑ) και εάν οι δήμαρχοι υπονομεύσουν την διαδικασία ,νομοθετική ρύθμιση που θα απεμπλέξει το έργο από τους δήμους.Το νομοσχέδιο για τα Επιμελητήρια οδεύει προς την οριστική διαβουλευση και επομένως οριοθετούνται και οι θέσεις αλλά και οι προθέσεις στην Επικράτεια.Πολύ σύντομα επίσης τίθεται σε εφαρμογή και η κοινωνική οικονομία γεγονός που δείχνει πως το κυβερνών κόμμα διαμορφώνει πλεον το πλαίσιο που επιθυμεί ώστε να προετοιμαστεί για τις εθνικές εκλογές το 2019.

Στο σενάριο φυσικά είναι η απλή αναλογική και οι τροποποιήσεις στον Καλλικράτη.Το ενδεχόμενο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών έχει διαρρέυσει στους αυτοδιοικητικούς κύκλους και ομολογουμένως έχει φέρει αναστάτωση, αφού όλοι οι δήμαρχοι υπολόγιζαν την θητεία τους μέχρι το 2019 και κάπως έτσι σχεδίασαν την υλοποίηση του προεκλογικού τους προγράμματος. Πόσο μάλλον τώρα που θα πρέπει να συνυπολογίσουν και τις απαραίτητες συμμαχίες μέσα σε μια καθ’ όλα ρευστή πολιτική συγκυρία. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι, επισπεύδει τον χρόνο διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών κατά έναν χρόνο νωρίτερα , προφανώς, εκτιμώντας πιθανόν πως με τις αλλαγές που θα κάνει το υπουργελιο Εσωτερικών στον Καλλικράτη, με την απλή αναλογική αλλά και την ψήφο στους μετανάστες ,θα υπάρχουν πιθανότητες να κερδίσουν δήμους και περιφέρειες υποψήφιοι που θα έχουν την στήριξη του.

Η άνοιξη του 2019 είναι ακόμη μακριά και όπως εκτιμούν τα στελέχη της κυβέρνησης αν διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τότε, δύσκολα θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένη την συνεχή αύξηση της φθοράς που παρουσιάζει στο εκλογικό σώμα να εκλέξει υποψήφιους τους οποίους θα στηρίζει επίσημα ή ακόμη και στο παρασκήνιο. Αν η κυβέρνηση τελικά προχωρήσει στην ψήφιση της σχετικής διάταξης τότε αλλάζουν τα δεδομένα και σε τοπικό επίπεδο, καθώς από φέτος θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες .

Τζ. Σ.

moriasnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες