Νύχτα με Ρίχτερ για Αχαΐα, Κορινθία, Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Νύχτα με Ρίχτερ για Αχαΐα, Κορινθία, Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία


Σεισμική ακολουθία ταρακούνησε τα ξημερώματα το Αίγιο και έγινε αισθητή σε περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας....

Η μεγαλύτερη δόνηση, μεγέθους 4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 4.25 και ακολούθησαν και άλλες δονήσεις έως 3,9 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας
.
Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 4:05 τα ξημερώματα και έγινε αισθητόςσε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, έξι χιλιόμετρα βορειανατολικά από τις Καμάρες Αιγιαλείας.

Μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών ακολούθησαν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,4 3,5 και 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα.

Στις 6:05 το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε νέα δόνηση. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά από τα Σελιανίτικα της Αιγιαλείας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες