Δήμος στέλνει ραβασάκια με χρέη χωρίς να τα αιτιολογεί! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Αυγούστου 21, 2017

Δήμος στέλνει ραβασάκια με χρέη χωρίς να τα αιτιολογεί!


Εμβρόντητοι έχουν μείνει δημότες σε μεγάλο δήμο της Κορινθίας το τελευταίο διάστημα από τα ραβασάκια που φτάνουν στα σπίτια τους με τον ταχυδρόμο...

Δήμος στέλνει ραβασάκια με χρέη χωρίς να τα αιτιολογεί!
Τα ραβασάκια έχουν αποστολέα την Οικονομική υπηρεσία του εν λόγω δήμου και μέχρι εδώ καλά… Ανοίγοντας δημότης ενημερώνεται από την συνοδευτική επιστολή πως… χρωστά!

Ναι – ναι χρωστά στο Δήμο και πρέπει να πληρώσει! Μέχρι το τέλος του Αυγούστου μάλιστα ρητώς και κατηγορηματικώς!

Που είναι το πρόβλημα θα μου πεις αγαπητέ μου αναγνώστη και ευθύς αμέσως έρχομαι να σου την λύσω την απορία!

Το πρόβλημα είναι πως η αγαπητή οικονομική υπηρεσία αναφέρεται σε «παλαιότερα χρέη», τα ποσά ποικίλουν, σε κάποιες επιστολές φτάνουν και τα 400 ευρώ και πέραν τούτου ουδέν!
Ένα «παλαιότερα χρέη» και καθάρισαν!

Από πού προκύπτουν αγαπητή μου υπηρεσία;
Τι σου οφείλω;
Τι δεν έχω πληρώσει ;
Τι πάει να πει «παλαιότερα χρέη» και τέλος;

Δεν οφείλει η υπηρεσία να εξηγήσει , να προσδιορίσει, να ενημερώσει, να επισυνάψει βρε αδερφέ την προέλευση των χρεών;

«Εξοφλείστε μέχρι τέλος του Αυγούστου» αναφέρεται αλλά τι να σου ξοφλήσω καλή μου υπηρεσίας; Κι αν αυτά τα χρέη δεν προκύπτουν από πουθενά; Πρέπει εν λευκώ να σε εμπιστευτώ πως αλήθεια μου λέγεις επειδή είσαι υπηρεσία δήμου και να προσέλθω με τα πενηνταεύρα στο ταμείο;

Και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν βάζεις ένα ποσό , έτσι , στις επιστολές και όποιος πληρώσει;

Από την στιγμή που υπάρχουν χρέη πολιτών στο δήμο – και υπάρχουν είναι γεγονός – σαφώς και να κοινοποιηθούν σαφώς και να εισπραχθούν. Οφείλει η υπηρεσία όμως να επισυνάψει την προέλευση των χρεών διότι σε κάθε αντίθετη περίπτωση ο κάθε πολίτης μπορεί να αμφισβητήσει το ποσό , να μην αναγνωρίσει το χρέος.

Ή Κάνω λάθος;

Πόσο δε μάλλον όταν στο ίδιο έγγραφο επισυνάπτονται οφειλές από κλήσεις για παράνομη στάθμευση όπου όλες οι λεπτομέρειες επισυνάπτονται ώστε να μην αμφισβητούνται.
Πως γίνεται στις «παλαιές οφειλές» να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο;

Χ.τ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες