Απέχουν από τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2018 οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15, 2017

Απέχουν από τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2018 οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης

Σχόλιο: Μπορούμε να φανταστούμε ότι αν αυτοί οι λίγοι που συνεχίζουν αλληλέγγυα να αντιστέκονται μέχρι σήμερα στην κατοχική δήμευση  ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, αριθμούσαν μερικές εκατοντάδες και βρίσκονταν κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία, τότε στα αιτήματα των συμβολαιογράφων θα υπήρχε αυτό της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ των χρεών  που οδηγούν μια ολόκληρη χώρα στην αποσύνθεση. 
Και τότε ακόμα περισσότεροι θα πίστευαν ότι
μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια που ξεπουλήθηκε αν αγνοία τους ένα πρωί στο Καστελόριζο ώστε να σωθούν οι τράπεζες. Ποτέ δεν είναι αργά!

Tην αποχή των συμβολαιογράφων – μελών του από τη διενέργεια πλειστηριασμών μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, αποφάσισε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος του Εφετείου Κρήτης.



















Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

Τα καθήκοντα του συμβολαιογράφου κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης και της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, όπου μετέχει υπό την ιδιότητα του άμισθου δημόσιου λειτουργού, προβλέπονται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον Κώδικα Συμβολαιογράφων, η συμμετοχή του δε, στη διαδικασία αυτή έχει θεσπιστεί με αποκλειστικό σκοπό την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία των εμπλεκομένων με αυστηρά καθοριζόμενες διαδικασίες, προθεσμίες και συνέπειες.

Παρά ταύτα στην παρούσα συγκυρία της κρίσης που βιώνει η χώρα μας, εμείς οι συμβολαιογράφοι έχουμε γίνει ο μοναδικός στόχος από συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα και βιώνουμε τα γνωστά στο ευρύ κοινό θλιβερά γεγονότα στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων σε βάρος της προσωπικότητας, της τιμής και της αξιοπρέπειας μας.

Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αποχή των συμβολαιογράφων – μελών του από τη διενέργεια πλειστηριασμών μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, με αιτήματα:

1. Την αποτελεσματική προστασία των συμβολαιογράφων ως επί του πλειστηριασμού υπαλλήλων από τα τα έντονα επεισόδια, που προκαλούνται από διάφορες συλλογικότητες κατά τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

2. Την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, της περιουσίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και μεγάλου μέρους των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, με τη θέσπιση λυσιτελών νομοθετικών μέτρων.

3. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταστεί αποκλειστικός κύριος διαχειριστής και υπεύθυνος για τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Μέχρι να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα η αποχή κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου να διατηρήσουμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια και την επαγγελματική μας αξιοπιστία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες