Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΑΦΟΣ ΑΘΩΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2017

Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΑΦΟΣ ΑΘΩΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ


Εχθές σε προσωπικό μου λογαριασμό στο FB είδα μία ανάρτηση για ένα εξαθλιωμένο σκυλί που βρισκόταν πριν λίγες μέρες στη χωματερή Λουτρακίου. Επειδή διαμένω σχετικά κοντά αποφάσισα να πάω για να το πάρω και να το μεταφέρω στον κτηνίατρο αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά...

Όταν έφτασα εκεί το βρήκα νεκρό σχεδόν μπροστά στην είσοδο της χωματερής (που σημαίνει ότι τα απορριματοφόρα και ο φύλακας αδιαφόρησαν όχι μόνο για την υγεία του ζώου αλλά εστω και να περιμαζέψουν το νεκρό πιά σκυλί).


Αυτό που αντίκρισα ήταν τουλάχιστον θέαμα που θα έβλεπε κανείς σε τριτοκοσμικές πόλεις.

Εκεί βρίσκονται και άλλα σκυλιά σ'αυτή την κατάσταση και μωρά και μεγάλα και τα βρήκα να προσπαθούν να πιούν νερό απο μιά κλειστή βρύση που έσταζε σιγά - σιγά.


Ένα μπουλούκι σκελετωμένων σκυλιών που προσπαθούσαν να πιούν νερό από τις λιγοστές σταγόνες που έτρεχαν από μια κλειστή βρύση. Μια βρύση που ίσως να ήταν η σωτηρία τους αν κάποιος από τους τόσους οδηγούς των απορριματοφόρων αποφάσιζε να γεμίσει έναν κουβά με το νερό της.


Τους πήγα τροφή αλλά δεν έτρωγαν, το νου τους τον είχαν στο νερό. Οπότε πήρα μία πέτρα και άνοιξα την βρύση (γιατί το χερούλι της ήταν σπασμένο και δεν γύριζε), τους έβαλα πολύ νερό σε διάφορα μπολ και την ξαναέκλεισα. Θα ξαναπάμε αύριο με μιά κοπέλα.

Το θέμα είναι όμως ότι εδώ η κατάσταση είναι απελπιστική.

Δεν ψάχνω τον υπεύθυνο. Τον γνωρίζουμε όλοι.
Είμαστε εμείς που αδιαφορούμε για τα πλάσματα που βρίσκονται γύρω μας, συμπεριλαμβανομένων και των συνανθρώπων μας.

Είμαστε εμείς που δεν στειρώνουμε τα ζώα μας

Είστε εσείς που έρχεστε διήμερα ή διακοπές στο Λουτράκι και φεύγοντας μας «παρκάρετε» και το ζώο που είχατε στην Αθήνα και τώρα μεγάλωσε και δεν χωράει στο διαμέρισμά σας ή αδυνατείτε να το φροντίσετε (και τότε γιατί το πήρατε;;;)

Είναι φυσικά και η αδιαφορία των υπευθύνων – των «αρμόδιων» όπως θέλονται να λέγονται στο Δήμο.

Είναι και η τεράστια ευθύνη των δημοσιογράφων που συνεχώς όταν δεν έχουν θέματα να γεμίσουν τις σελίδες τους γράφουν κάτι άρθρα δήθεν αγανακτισμένοι ότι γέμισε η πόλη αδέσποτα και τι θα γίνει; Θα μας φάνε… δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε κλπ. ενώ δεν έχουν κάνει ποτέ μια έρευνα για το τι γίνονται τα κονδύλια που δίνονται για να δημιουργηθούν καταφύγια ή να περιθάλψουν τα αδέσποτα ζώα.

Και μη βιαστείτε να πείτε το γνωστό – την ξέρω αυτή, είναι μια γραφική τρελή που μαζεύει σκυλιά ή το άλλο το καλύτερο – αν ήταν κανένας άνθρωπος που είχε ανάγκη θα ενδιαφερόσασταν τόσο πολύ;

Φυσικά! Όπως όλοι γνωρίζουν υπάρχουν και συνάνθρωποί μας που χρειάζονται βοήθεια και να είστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που νοιάζονται για τα ζώα που δεν έχουν και κανένα συμφέρον από αυτά – νοιάζονται και βοηθούν και ανθρώπους. Ίσως περισσότερο από αυτούς που πηγαίνουν και κάνουν το σταυρό τους στις Εκκλησίες κάθε Κυριακή ή αυτούς που θέλουν να λέγονται «λογικοί» και «σοβαροί» πολίτες ενώ στην ουσία δεν δίνουν ούτε το χαμόγελό τους σε έναν συμπολίτη μας που χρειάζεται βοήθεια.

Από εχθές έχουν ενδιαφερθεί κάποιοι άνθρωποι να πληρώσουν τα έξοδα περίθαλψης, τα φάρμακα, λίγη τροφή, να τα πιάσουμε λέει με παγίδες κ.α.

Τα ζώα αυτά είναι φοβισμένα και άγρια… Θέλουν τρόπο και χρόνο να εμπιστευθούν τους ανθρώπους… Και άντε και τα πιάσαμε.. που θα τα πάμε;;;; ΩΑΙΟ;;;;;;

Μαγγέλα Χρυσούλα

Μια από τις τρελές-γραφικές – «σκυλούδες» του Λουτρακίου









2 σχόλια:

  1. Δεν είναι ένας σκύλος άρρωστος. Δεν είναι ότι δεν το ξέρανε κάποιοι ότι δεν είχανε νερό να πιούνε.η απάντηση τους είναι ότι αφού ζούνε εκεί σίγουρα θα βρίσκουν κάπου νερό. Σίγουρα είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα. Να βάλουν κάποιους υπεύθυνους να ελέγχουν τους δήμους αν όντως παίρνουν χρήματα για αδέσποτα τι τα κάνουν. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε πριν γίνει το κακό και όχι αφού γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι πρεπει να στραφειτε κατα του Δημου Λουτρακιου,ειναι υπευθυνοι και υπολογοι χρειαζονται μηνυσεις και διαβηματα στα Υπουργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες