Πρόταση του Loutrakiblog.gr στο Δήμο και στους Δημότες ! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2017

Πρόταση του Loutrakiblog.gr στο Δήμο και στους Δημότες !


Μια  εθελοντική πρωτοβουλία προτείνουμε σε όλους εσάς τους συμπολίτες μας και στο Δήμο...


________________________________________

Την ονομάσαμε "Αγαπώ την πόλη μου, υιοθετώ τη γειτονιά μου"

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου περιοχών εθελοντικής υιοθεσίας σε όλη το Δήμο μας για την συνεχή προστασία και διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, μέσα από οριοθέτηση τοποθεσιών ευθύνης τόσο σε βουνό και παραλία, όσο και μέσα στον αστικό ιστό από φορείς, συλλόγους, σχολεία, οργανωμένες ομάδες εθελοντών και ενεργούς πολίτες σε κάθε γειτονιά.

Ειδικότερα, κάθε ενδιαφερόμενος φορέας μπορεί να «υιοθετήσει» μια περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, που σχετίζεται με την ιστορία και τις δραστηριότητές του, και να την έχει υπό την παρακολούθησή του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το ίδιο και κάθε ενεργός πολίτης που αγαπάει τη γειτονιά του. Επιπλέον, θα καταγράφονται προβλήματα που παρουσιάζονται, θα προτείνονται λύσεις και θα πραγματοποιούνται δράσεις, πάντα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Η περιοχή μπορεί να είναι ένα παρκάκι, μια πλατεία, ένα παρτέρι, ένας πεζόδρομος, μια παραλία, ένα σχολείο, ένα τμήμα του βουνού, μια παιδική χαρά ή οποιοσδήποτε άλλος δημοτικός χώρος.

Στόχος μας είναι να χαράξουμε μια κοινή εθελοντική δράση αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας μεταξύ δήμου, φορέων και πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Όσοι Σύλλογοι/Ομάδες/Φορείς/Πολίτες ενδιαφέρονται να «υιοθετήσουν» κάποιο σημείο της πόλης

μπορούν να μας αποστείλλουν με e-mail τα στοιχεία τους και την περιοχή που θέλουν να υιοθετήσουν


Η δράση  πιστεύουμε πως πρέπει να υποστηρίζεται από το Δήμο , στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προώθησης των εθελοντικών δράσεων, σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων και περιμένουμε με ανυπομονησία να ορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα  όπου θα δώσουμε εθελοντικό ραντεβού στις πρώτες περιοχές υιοθεσίας μας για την 1η Κοινή Δράση Εθελοντικής Υιοθεσίας Περιοχών με κεντρικό σύνθημα:

Υιοθετούμε τις Γειτονιές μας Ομορφαίνουμε την πόλη μας !


(Αξίζει να αναφέρουμε πως ανάλογες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορους δήμους με πολύ μεγάλη επιτυχία)


Κοινοποίηση

1) Δήμαρχο  κ. Γιώργο Γκιώνη

2) Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου κ. Παν. Πέτρου

3) Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Σωτ. Πέρρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες