Δικαστική απόφαση- σταθμός υπέρ των δανειοληπτών ελβετικού φράγκου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2017

Δικαστική απόφαση- σταθμός υπέρ των δανειοληπτών ελβετικού φράγκου


Λίγες μόλις ημέρες μετά την εκδίκαση της Συλλογικής αγωγής στο Εφετείο Αθηνών, που ασκήθηκε με την συμμέτοχη χιλιάδων μελών του πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ), εκδόθηκε Εφετειακή απόφαση που αφορά δάνειο σε ελβετικό φράγκο. 

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την υπ' αριθμ. 86/2017 Εφετείου Αιγαίου δείτε την εδώ : http://www.daneia-chf.gr/files/daneia chf/articles/GNOMODOTISEIS%20SYLLOGIKON%20AGOGON/86-2017%20EFETEIO%20AIGAIOY.pdf
η οποία αναγνωρίζει την αναδρομική ισχύ των αρχικών συμβάσεων σε ευρώ. 

Εκτιμάται, μάλιστα, πως η εν λόγω τελεσίδικη δικαστική απόφαση θα αποτελέσει ένα ισχυρό νομικό όπλο για τους χιλιάδες δανειολήπτες, που έχουν επιλέξει την δικαστική οδό για την δικαίωσή τους.
Μια από τις ισχυρές θεμελιώδεις σκέψεις της (86/2017) Εφετειακής απόφασης είναι ότι τα χρηματικά ποσά που χορηγήθηκαν ως δάνεια δεν εκταμιεύθηκαν σε ελβετικά φράγκα, αλλά μετατράπηκαν στη συνέχεια λογιστικά στο νόμισμα αυτό, χωρίς να αποδεικνύεται ότι πράγματι η τράπεζα δανείστηκε αντίστοιχα ελβετικά φράγκα από την διατραπεζική αγορά.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κος ΠΡΑΤΑΣ Αντώνης

Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου
Αθήνα, 13 Οκτωβρίου  2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες