Βαρκελώνη: Διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ισπανία - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2017

Βαρκελώνη: Διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ισπανία


Οι εκατοντάδες χιλιάδες (σύμφωνα με νούμερα των διοργανωτών) που θέλουν την Καταλονία να παραμείνει μέρος της Ισπανίας μαζεύτηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης την Κυριακή, δύο ημέρες μετά την απόφαση της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο της Καταλονίας για ανεξαρτησία μία πραγματικά πλούσιας περιοχής.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ο στόχος της πορείας ήταν να υπερασπιστεί την ενότητα της Ισπανίας και να απορρίψει "μια πρωτοφανή επίθεση στην ιστορία της δημοκρατίας". Οι ηγέτες των αντίπαλων συνδικαλιστικών κομμάτων από τους κυβερνώντες συντηρητικούς, τους φιλελεύθερους υπέρ της ανεξαρτητοποίησης, και τους σοσιαλιστές ενώθηκαν κάτω από το σύνθημα "Είμαστε όλοι Καταλονία, κοινή λογική για συνύπαρξη!"

Οι διοργανωτές του Rally Societat Civil Catalana, η κορυφαία ομάδα των συνδικάτων, δήλωσαν ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι πήγαν στην πορεία που διατηρούσε μια εορταστική διάθεση χωρίς να αναφερθεί κανένα περιστατικό.

Πάντως η πραγματικότητα διέψευσε τους ενωτικούς διοργανωτές, αφού οι διαδηλωτές υπέρ της παραμονής στην Ισπανία, επιτέθηκαν στην Καταλανική αστυνομία.


Πληροφορίες από time.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες