Σεισμός: Αντέχει η Ελλάδα 7 Ρίχτερ; (vid) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018

Σεισμός: Αντέχει η Ελλάδα 7 Ρίχτερ; (vid)


Στον απόηχο της τραγωδίας στη Μάνδρα, τα ολέθρια αποτελέσματα της οποίας ισοδυναμούν μ' εκείνα ενός σεισμού, σ' αυτό το βίντεο ακτινογραφείται -σε σχέση μ' αυτόν τον δεύτερο κίνδυνο από φυσική καταστροφή- ο ελληνικός χώρος, ο οποίος συγκεντρώνει το 90% της σεισμικής ενέργειας του ευρωπαϊκού.

Ζητούμενο -αφενός πόσο αντέχει η χώρα, η έκτη πιο σεισμογενής σε παγκόσμιο επίπεδο, σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, αφετέρου ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις μιας ισχυρής δόνησης στην πιο πυκνοκατοικημένη Περιφέρεια της Ελλάδας, δηλαδή την Αττική.

Αστοχίες, ολιγωρίες, τρωτότητα κατασκευών, κίνδυνοι από δημόσια και άλλα κτήρια συνάθροισης κοινού που δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί παρότι έχουν περάσει 16 χρόνια από τη σχετική υπουργική απόφαση, αλλά και η κρυμμένη, σε υποθαλάσσια ρήγματα, απειλή για την Αττική, μπαίνουν στο μικροσκόπιο τεσσάρων Πανεπιστημιακών.

Πρόκειται για τους: Κωνσταντίνο Σπυράκο, καθηγητή στο Μετσόβιο και διευθυντή του εργαστηρίου αντισεισμικής τεχνολογίας του ΕΜΠ, Άκη Τσελέντη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ευθύμιου Λέκκα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και προέδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), και η Εύη Νομικού,επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της επιστημονικής ομάδας που χαρτογράφησε τα πέντε μεγάλα ρήγματα, στο βυθό του Αιγαίου, ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Αμοργό, που μπορούν να δώσουν σεισμούς μέχρι και 7,3 Ρίχτερ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες