ΒΙΝΤΕΟ - Η Σία Αναγνωστοπούλου στην εκδήλωση με θέμα: "Το Μακεδονικό ζήτημα τότε και τώρα" - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018

ΒΙΝΤΕΟ - Η Σία Αναγνωστοπούλου στην εκδήλωση με θέμα: "Το Μακεδονικό ζήτημα τότε και τώρα"



Συμμετοχή της βουλευτού Αχαίας ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η "Εποχή" με την "Αυγή" και το Ινστιτούτο Πουλαντζάς με θέμα: "Το Μακεδονικό ζήτημα τότε και τώρα" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως τελικά, «πρέπει τα πράγματα να λέγονται και να ξαναλέγονται». Από το 1989 και μετά, βλέπουμε διαρκώς την εμφάνιση του «αναθεωρητισμού» στην Ιστορία: ένα άλμα δηλαδή, που παραγράφει την ιστορία του άμεσου παρελθόντος και πηγαίνει πιο πίσω για να «ξαναφτιάξει» την ιστορία από την αρχή. Ομως, η ιστορία έχει εδαφικότητα και χρονικότητα, σημείωσε η καθηγήτρια του Παντείου και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο εθνικισμός είναι πάντα υπερβατικός, με «ιεροποιημένες» τις διεκδικήσεις του, για να γίνεται επίκληση σε αυτές όταν και όποτε βολεύει.

«Ακροδεξιές» και «αντιδημοκρατικές» ήταν οι διεκδικήσεις του συλλαλητηρίου, τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ δημοκρατία είναι κάθε κόμμα να αναλάβει την ευθύνη να εκθέσει τις θέσεις του δημόσια και να υποστεί την κριτική γι' αυτές.

Χρειάζονται σχέσεις συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, όχι κατακερματισμός, κατέληξε η Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς αυτός δίνει δυνατότητα σε έξωθεν παρεμβάσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες