Καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέα επιδείνωση! Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2018

Καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέα επιδείνωση! Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα


Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού στης Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) - Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις «ντύνουν» το σκηνικό του καιρού - Πού και πότε θα «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας
Επιμένει και την Τετάρτη η κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις να σημειώνονται στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά της χώρας.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, την Τετάρτη (14/2):
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και πιθανόν η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.
Μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Μέχρι νωρίς το πρωί και μετά πιθανόν τη νύχτα να βρέξει ξανά στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο.
Χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν μέχρι το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας.
Αργά τη νύχτα θα χιονίσει ξανά στα ορεινά ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (από τα 500-600 μέτρα)
Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Ο καιρός την Τετάρτη - Αναλυτική πρόγνωση

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας την Τετάρτη (14/2) στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι.
Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής χώρας τις πρωινές ώρες.
Πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι ενώ από τη νύχτα και από τα δυτικά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Στην Αττική λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στη Θεσσαλονίκη. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας (από 600-700 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 5 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές νωρίς το πρωί. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο (από 600 μέτρα), τη δυτική Στερεά (από 600-700 μέτρα) και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο (από 800-900 μέτρα). Πρόσκαιρη εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες ενώ εκ νέου ένταση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα στο
Ιόνιο και την Ήπειρο.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Στερεάς το πρωί.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και που βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι πιθανόν ισχυρά από το βράδυ, στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας

Ο καιρός την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου είναι πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα σταδιακή θα εξασθενήσουν θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τόπους στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες