Η «άγνωστη» λίμνη Βουλιαγμένη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018

Η «άγνωστη» λίμνη Βουλιαγμένη


Στενό κανάλι τη συνδέει με τον Κορινθιακό - Δείτε τις φωτογραφίες


Μπορεί μόλις ακούμε περί λίμνης Βουλιαγμένης η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό να είναι η ειδυλλιακή μικρή λίμνη της Βουλιαγμένης Αττικής, υπάρχει όμως και η λιγότερη γνωστή -αλλά πολύ όμορφη- συνονόματή της της Κορινθίας.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για λιμνοθάλασσα, που βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα.

Το βάθος της δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χιλιόμετρα και το πλάτος της το ένα χιλιόμετρο. Η παραλία της είναι αμμώδης και με ένα στενό κανάλι τα νερά της επικοινωνούν με αυτά του Κορινθιακού κόλπου. Από το άνοιγμα αυτό, που δεν ξεπερνά τα 6 μέτρα, η θάλασσα κατηφορίζει μέσα στη λίμνη σχηματίζοντας δίνη.
Λέγεται πως στην αρχαιότητα ονομαζόταν Γοργωπίς, από τη Γόργη, κόρη του Μεγαρέα, που πνίγηκε στην λίμνη.

Στην περιοχή κοντά στο στενό κανάλι της λίμνης έχουν εντοπιστεί ίχνη ανθρώπινης εγκατάστασης της πρωτοελλαδικής περιόδου, δείγμα ότι η περιοχή κατοικείται από την 3η χιλιετία π.Χ.
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες