Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή (20/4) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή (20/4)


Σήμερα αναμένεται αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν παροδικές βροχές τοπικού χαρακτήρα και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, και την Εύβοια. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν σχετικά αυξημένες μόνο στη νότια χώρα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 11 έως 23, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 24, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 12 έως 24, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 27, και στην Κρήτη από 11 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: αρχικά αίθριος άλλα βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά αίθριος άλλα βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αρχικά γενικά αίθριος άλλα βαθμιαία και από τα ανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα ανατολικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος άλλα από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος άλλα βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία βορειοανατολικοί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος και από το απόγευμα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στην Κρήτη τη νύχτα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στα νοτιά γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες