Συνταγή Για Παστίτσιο Λαχανικών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Απριλίου 16, 2018

Συνταγή Για Παστίτσιο Λαχανικών


Υλικά

1 πακέτο πένες ή μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο

λίγο τριμμένο τυρί για το ψήσιμο
αλάτι

Για τη σάλτσα των λαχανικών
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
1 μέτριο καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
400γρ. ντομάτα κονκασέ
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
8 κουτ. σούπας βούτυρο
8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ λίτρο γάλα
3 αβγά
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι λευκό


Διαδικασία

Για τη σάλτσα των λαχανικών: Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το καρότο και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνετε τον μαϊντανό κι επιπλέον αλατοπίπερο αν είναι απαραίτητο.


Στο μεταξύ, βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα τα ζυμαρικά αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με τη σάλτσα των λαχανικών και ανακατεύετε. Τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζετε την μπεσαμέλ.


Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει το αλεύρι λίγο χρώμα, και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Κρατάτε δυο τρεις κουταλιές της σούπας από το γάλα για να το ανακατέψετε με τα αβγά, και το υπόλοιπο το προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη σβολιάσει.


Βάζετε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε την κρέμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύετε τα αβγά με το γάλα που κρατήσατε και τα προσθέτετε. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενωθούν οι κρόκοι στην κρέμα. Τέλος, προσθέτετε το τριμμένο τυρί και το μοσχοκάρυδο ανακατεύετε καλά.


Περιχύνετε το φαγητό με την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον τυρί και ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.


http://mati-grnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες