Το άγαλμα του ανθρώπου που διέταξε το πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Ιαπωνία, επιθεώρησε ο αμερικανός πρέσβης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Απριλίου 19, 2018

Το άγαλμα του ανθρώπου που διέταξε το πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Ιαπωνία, επιθεώρησε ο αμερικανός πρέσβης

Λίγο μετά την επιστροφή από τη Μονή Βατοπεδίου, όπου μάλλον ξεναγήθηκε και έμαθε τη σημασία των αυτοκρατορικών χρυσόβουλων, ο αμερικανός πρέσβης
επιθεώρησε την κατάσταση του αγάλματος του Χάρυ Τρούμαν, που ασέβαστοι παραλίγο να γκρεμίσουν.
Όπως μαθαίνουμε από ανάρτηση του αμερικανού πρέσβη στο twitter:
Μόλις επέστρεψα από το όρος Άθως, σταμάτησα να ελέγξω το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν -ένα σύμβολο της ελληνο-αμερικανικικής συμμαχίας κι ένα ενθύμιο για τη γενναιοδωρία του αμερικανικού λαού, κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της Ελλάδας
View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
As soon as I returned from from Mt.Athos, I stopped by to check on the Harry Truman statue - a symbol of the US-Greece alliance and a reminder of the American people’s generosity during Greece’s darkest days.
Ο αμερικανός πρέσβης έβγαλε και αναμνηστική φωτογραφία, μπροστά στο ίσως μοναδικό άγαλμα, ενός ανθρώπου που θα έπρεπε να είχε δικαστεί για εγκλήματα πολέμου και το βρήκε εντάξει.
Υπενθυμίζεται πως 6 άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο και δύο συνελήφθησαν, όταν προσπάθησαν προχτές να γκρεμίσουν το άγαλμα, στο πλαίσιο αντιπολεμικού συλλαλητηρίου.
Το άγαλμα του Τρούμαν βρίσκεται στη γωνία των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλέως Γεωργίου στο Παγκράτι και έχει τραβήξει αρκετά, από την πρώτη κιόλας στιγμή της τοποθέτησής του το 1963, αφού δεν είχε ζητηθεί γι’ αυτό η γνώμη του Δήμου Αθηναίων.
Μέχρι το 1997 είχε γίνει στόχος τεσσάρων βομβιστικών επιθέσεων, ενώ το 1997 τα πόδια του πριονίστηκαν και σωριάστηκε στο έδαφος. Το 1999 επανατοποθετήθηκε στη θέση του όταν μας επισκέφθηκε ο Κλίντον και το 2007 καταστράφηκε για ακόμη μια φορά.

Ο Χάρυ Τρούμαν, ο 33ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν αυτός που είχε διατάξει το πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Ιαπωνία, αλλά στη χώρα μας είναι μισητός και για το βομβαρδισμό με ναπάλμ από την αμερικανική αεροπορία, στη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες