«Στην γωνία» οι δανειστές για τα «φιλέτα» του υπουργείου Εργασίας - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Απριλίου 16, 2018

«Στην γωνία» οι δανειστές για τα «φιλέτα» του υπουργείου Εργασίας


Υπό το… άγρυπνο βλέμμα των Θεσμών, το υπουργείο Εργασίας επεδίωξε την περασμένη εβδομάδα να θέσει σε λειτουργία τη β’ φάση της αξιοποίησης των ακινήτων που έχει στην κατοχή του.

Οι δανειστές περιμένουν «στη γωνία» για να πετύχουν τη μεταφορά των ακινήτων αυτών στο νέο υπερ – ταμείων Ιδιωτικοποιήσεων. Το υπουργείο Εργασίας, για να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προχώρησε σε δημόσιο διαγωνισμό, ζητώντας ουσιαστικά από τους ιδιώτες να «μπουν» δυναμικά στη διεκδίκηση της ακίνητης περιουσίας που παραμένει αναξιοποίητη και που με πρόχειρους υπολογισμούς μπορεί να αποφέρει έως και 1,4 δισ. ευρώ. Οι Θεσμοί πάντως έχουν αντιληφθεί ότι το χαρτοφυλάκιο του Εργασίας περιλαμβάνει «φιλέτα» και στην πρώτη ευκαιρία, θα διεκδικήσουν μερίδιο στην αξιοποίησή τους…

Πώς να μην θεωρούνται «φιλέτα» κτίρια όπως είναι τα ξενοδοχεία ESPERIA(Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω), ATHENS INN (Βίκτ. Ουγκώ 13) και AMBASSANDEUR (Σωκράτους 65-67). Ήδη έχουν εκφραστεί θετικά ξενοδόχοι, έμποροι και άλλοι επιχειρηματίες για να εκμισθώσουν τα ακίνητα αυτά και να εξασφαλίσουν προοπτική σημαντικού κέρδους από την υπεραξία τους.

Στο υπουργείο Εργασίας αισιοδοξούν ότι έως τις αρχές Μαϊου που θα βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός, θα πολλαπλασιαστούν οι ιδιώτες που θα εκδηλώσουν έμπρακτα ενδιαφέρον για να αξιοποιήσουν μια σειρά από εμβληματικά νεοκλασικά κτίρια στην Αθήνα. Κτίρια που μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να εμφανίζουν σήμερα σημάδια εγκατάλειψης, όμως μπορούν να αναπαλαιωθούν και μαζί τους να αναβαθμιστεί συνολικά η εικόνα του κέντρου της πόλης. Αρκετά από αυτά προορίζονται για ξενοδοχεία πέντε αστέρων, άλλα για εμπορικά καταστήματα πολυτελείας και ορισμένα για σύγχρονα γραφειακά συγκροτήματα.

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες