Τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα οι υπερσύγχρονες φρεγάτες FREMM- Θα ενταχθούν στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018

Τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα οι υπερσύγχρονες φρεγάτες FREMM- Θα ενταχθούν στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας οι φρεγάτες FREMM, οι οποίες και θα ενταχθούν στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η αποστολή του έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, περί στήριξης της Ελλάδας έναντι οποιασδήποτε απειλής.


Θα παραχωρηθούν από τη Γαλλία με όλον τον εξοπλισμό τους και ουσιαστικά θα είναι επιχειρησιακά από τον ερχόμενο Αύγουστο. Η κίνηση εκτός από τον συμβολισμό που έχει αποτελεί και μια ισχυρή αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, δίνοντας άλλο “αέρα” στις κινήσεις του στο Αιγαίο.

Η διαδικασία, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και ουσιαστικά βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Ο στόχος είναι τα σκάφη να έρθουν άμεσα και να ξεκινήσει η επιχειρησιακή τους ένταξη.

H παραχώρηση από τη Γαλλία γίνεται με χρονομίσθωση (leasing) και υπολογίζεται ότι το κόστος είναι 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες