ΒΟΜΒΕΣ” ΣΕΚΕΡΗ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – Θα “μιλήσουν” TELEPASPORT και Clap hand; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Απριλίου 10, 2018

ΒΟΜΒΕΣ” ΣΕΚΕΡΗ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – Θα “μιλήσουν” TELEPASPORT και Clap hand;


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
Συνεχίζεται η δίκη των “64άρων” κατηγορουμένων για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, της οδού Λουκάρεως! Όπου, ήδη ολοκληρώθηκε η κατάθεση όλων των μαρτύρων και βρίσκεται η δίκη, στη φάση της αναγνώσεως
εγγράφων που σχετίζονται με αυτήν την πολύκροτη υπόθεση, η οποία απασχολεί τη χώρα επί μια δεκαετία και τεχνηέντως τα ΜΜΕ και κυρίως οι τηλεοπτικές κάμερες των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, κρατούν στο σκοτάδι!
Παραίτηση έκπληξη συνηγόρου του Χριστοφοράκου…
Ωστόσο, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, προς πολύ μεγάλη έκπληξη, παραιτήθηκε της υπερασπίσεως του φυγόδικου – κατηγορουμένου Μιχάλη Χριστοφοράκου (σ.σ. πρώην Γενικός Διευθυντής της Siemens) ένας εκ των συνηγόρων του! Οι φήμες κάνουν λόγο, πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με την γενικότερη υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούσε κατά τη διάρκεια της δίκης, ο εν λόγω δικηγόρος! Όπως, επί παραδείγματι – επειδή έχουμε παρακολουθήσει αρκετά “επεισόδια” της δίκης – του συγκεκριμένου συνηγόρου του καταλογίζεται το γεγονός, πως κατά την κατάθεση της μάρτυρος Αικατερίνης Τσακάλου (σ.σ. Διευθύντριας και γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου στη Siemens τα χρόνια της παντοδυναμίας του) δεν ετέθησαν “καυτά” ερώτημα της ορκισμένης πλέον, εχθρού του Μιχάλη Χριστοφοράκου, παρά μόνο το ερώτημα, αν πίσω από τη δολοφονική επίθεση κατά της κ. Τσακάλου τον Μάρτιο του 2015, όταν ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους κάτω από το σπίτι της – πρώτοι από όλους είχαμε δημοσιεύσει την επίθεση στην Ελεύθερη Ώρα – θα μπορούσε να ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος! Γεγονός, που θεωρούμε ότι προκάλεσε την έκπληξη και την αμηχανία, ακόμη και του “πολυδιαβασμένου” Προέδρου της Έδρας, αφού αντιλαμβανόμεθα πως ενημερώνεται περί όσων γράφει ο ημερήσιος Τύπος για τη δίκη της Siemens!
Προσκόμιση φακέλου με νέα στοιχεία από τον Σέκερη στην Έδρα…
Όμως, λίγες εβδομάδες πριν, ο μάρτυρας “ωρολογιακή βόμβα” – πρώην μπατζανάκης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά – εμφανίστηκε εκ νέου στην αίθουσα της οδού Λουκάρεως, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί προς την Έδρα, προσκομίζοντας έναν ογκώδη φάκελο με επιπλέον ηλεκτρονική αλληλογραφία του Μιχάλη Χριστοφοράκου, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό (σ.σ. ολόκληρο άλμπουμ) με τους πρωταγωνιστές της σύναψης των προγραμματικών συμφωνιών του ΟΤΕ με τις εταιρείες Siemens και Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη, που όχι μόνο δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά ούτε καν μάρτυρας! Είμαστε δε σε θέση να γνωρίζουμε, πως η κατάθεση αυτών των νέων στοιχείων στην Έδρα, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens που δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα, όταν όλο το πολιτικό και δημοσιογραφικό Σύστημα έχει στοχοποιήσει, μόνο, τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη! Έτσι πιστεύουμε – σύμφωνα και με την εκτίμηση συνηγόρων της δίκης – πως, η εκ νέου παρουσία του μάρτυρος Ευαγγέλου Σέκερη, θεωρήθηκε εξόχως επιβεβλημένη, καθ΄ ότι ήταν ο μόνος μάρτυρας στη δίκη που μίλησε ανοικτά για πολιτικά κόμματα τα οποία “ενοχλούσαν” σε κάθε προεκλογική περίοδο την τότε Γενική Διεύθυνση της Siemens, αλλά και την διεύθυνση του Τομέα Τηλεπικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας και της οποίας προΐστανταν οι κατηγορούμενοι Ηλίας Γεωργίου και Χρήστος Καραβέλας (σ.σ. φυγόδικος)! Ο οποίος Ηλίας Γεωργίου, όπως αποκαλύφτηκε, γνώριζε την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το ΄93 (σ.σ. επιστολή Γεωργίου προς τον τότε νομικό Σύμβουλο της Siemens και μετέπειτα νομικό Σύμβουλο του Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, καθηγητή Ιωάννη Καράκωστα), εννέα μήνες πριν την πτώση της! Όπως καταγράφηκε και το περιστατικό που έγινε στο γραφείο του Χρήστου Καραβέλα, όπου παρουσία του Ευαγγέλου Σέκερη, ο Ηλίας Γεωργίου πανηγύριζε την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Χρήστο, ο Συλιβρίδης έκανε αυτό που έπρεπε! Την έριξε την κυβέρνηση!”! Εννοώντας, τον Βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γεώργιο Συμπιλίδη, ο οποίος στις 9 Σεπτεμβρίου 1993 καταθέτοντας δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τη ΝΔ έριξε την κυβέρνηση, προσχωρώντας στην “Πολιτική Άνοιξη” του Αντώνη Σαμαρά! Ας αναρωτηθεί λοιπόν, ο καθείς εξ ημών, τι ακριβώς σήμαινε ο πανηγυρισμός του Ηλία Γεωργίου και ποια πολιτικά πρόσωπα είχε ως αποδέκτη αυτή η αναφορά του!
Η TELEPASPORT κρύβει “θησαυρό”…
Όπως πληροφορούμεθα, στον νέο φάκελο με έγγραφα που κατέθεσε ο Ευάγγελος Σέκερης στην Έδρα, στις 20 Μαρτίου 2018, γίνεται ιδιαίτερη μνεία σε θέματα που έχουμε αναδείξει κατά το παρελθόν στην Ελεύθερη Ώρα! Όπως, την ίδρυση της εταιρείας παρόχου του ΟΤΕ, TELERASPORT από τον Ηλία Γεωργίου το 1998, στην οποία κύριοι μέτοχοι ήταν τα παιδιά του κ. Γεωργίου, Σωτήρης και Αρχοντία Γεωργίου (σ.σ. η κόρη του Ηλία Γεωργίου ήταν τότε παντρεμένη με τον γιο του αρχιταμία της ΝΔ, ο οποίος είχε κάρτα ελευθέρας εισόδου στα κεντρικά γραφεία της Siemens στην Αθήνα, προ Χριστοφοράκου εποχής, Δημήτρη Νέγρη)! Επίσης, κύριοι μέτοχοι ήταν ο τότε αντιπρόεδρος του ΟΤΕ και σήμερα κατηγορούμενος Γεώργιος Σκαρπέλης και άλλα μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ την εποχή εκείνη! Να σημειωθεί πως Διευθυντή του λογιστηρίου στην TELEPASPORT έκαναν το οικονομικό διευθυντικό στέλεχος της Siemens (σ.σ. στον Τομέα Ιατρικών Μηχανημάτων), Νεκτάριο Τζωρτζόγλου! Επίσης να σημειωθεί πως, μετά από λίγα χρόνια η TELEPASPORT εξαφανίστηκε από τον χάρτη των γεγονότων! Έτσι, εάν η Έδρα αναψηλαφήσει τα ίχνη αυτής της εταιρείας “φάντασμα”, ίσως της προκύψει θησαυρός!
Ακόμη μεγαλύτερος “θησαυρός” η offshore εταιρεία Clap hand…
Ο Ευάγγελος Σέκερης επίσης, αναφέρθηκε στην ύπαρξη offshore εταιρείας με την ονομασία Clap hand (σ.σ. “παλαμάκια”) κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο τον Οκτώβριο του 2017! Όπου είχε αφήσει σαφείς υπαινιγμούς για την πιθανή εμπλοκή σε αυτήν την offshore εταιρεία, πασίγνωστων πολιτικών προσώπων, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας υποψίες και για το πώς στήθηκε το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας το 1996 με τον πρώην μεγάλο-υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Γιαννόπουλο, την ΠΟΛ.ΑΝ και την εκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρεία της Δημοκρατίας! Έτσι, πιστεύουμε ότι, τα νέα στοιχεία που έλαβε η Έδρα από τον Ευάγγελο Σέκερη θα βοηθήσουν πολύ την Έδρα στην πραγματική διαλεύκανση της υποθέσεως των “μαύρων ταμείων” της Siemens! Επίσης, η επανακλήτευση του Ευάγγελου Σέκερη, θα σηματοδοτήσει την επιθυμία της σύνθεσης του Εφετείου, να ψάξει σε μεγάλο βάθος τη διαδρομή των “μαύρων ταμείων” της Siemens, στα πολιτικά πρόσωπα της εποχής, που πιθανώς όμως, να παίζουν και σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της Πατρίδος μας! Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει κάποιος επιτέλους, να τολμήσει να ψάξει την TELERASPORT και την Clap hand! Με την Clap hand ειδικότερα, όπως μαθαίνουμε, θα σπάσει το απόστημα και το βρώμικο πύον της διαπλοκής θα αναδυθεί! Γι΄ αυτό θεωρούμε σίγουρο, πως μετά την μελέτη των στοιχείων που έλαβε η Έδρα στις 20 Μαρτίου 2018 από τον Ευάγγελο Σέκερη, σύντομα θα τον καλέσουν εκ νέου για να διαφωτίσει την περαιτέρω διερεύνηση της πραγματικής και ουσιαστικής αλήθειας!
Ραντεβού γεμάτο νοήματα;
Κλείνοντας το σημερινό μου κείμενο, θα ήθελα για άλλη μια φορά να υπενθυμίσω το προ ημερών ραντεβού σε στέκι της Κηφισιάς, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, μετά των συζύγων τους! Αυτό το ραντεβού έχει ιδιαίτερη αξία, αφού ο Σήφης Βαλυράκης ήταν Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ασχολήθηκε με το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens! Αφού βρε αδελφέ, Σαμαράς, Βαλυράκης, Siemens, Intracom, πάνε πακέτο! Αφού, ο Σήφης Βαλυράκης οδήγησε την όλη διαδικασία μακριά από την πιθανή εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά και της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη με τα “μαύρα ταμεία” της Siemens!
Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί…
Όπως επίσης θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφερθώ, πως η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, ζητάει να της διαβιβαστούν τα πλήρη στοιχεία των τραπεζικών καταθέσεων, λογαριασμών, θυρίδων καθώς και άυλων περιουσιακών δεδομένων, των δύο πρώην πρωθυπουργών και των οκτώ πρώην υπουργών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis. Η Εισαγγελέας ζητά τα στοιχεία και των συζύγων και των ενήλικων παιδιών των δέκα πολιτικών!
Ευχής έργον θα είναι να ανοίξουν και για πολλούς εμπλεκόμενους του πολίτικο-οικονομικού σκανδάλου της Siemens!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες