ΤΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Εκδήλωση για τα εργατικά ατυχήματα στις 2 Ιούνη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαΐου 27, 2018

ΤΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Εκδήλωση για τα εργατικά ατυχήματα στις 2 Ιούνη


Εκδήλωση για τα «εργατικά ατυχήματα, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης στην Κορινθία» διοργανώνει στις 2 Ιούνη η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

Σε ανακοίνωση η ΤΕ Κορίνθου του ΚΚΕ υπενθυμίζει τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που έγιναν στην περιοχή στο πρόσφατο παρελθόν. Αναφέρει συγκεκριμένα:

Σεπτέμβρης 2002: Στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ του Βαρδινογιάννη 3 εργάτες βρίσκουν τραγικό θάνατο από ασφυξία τη στιγμή που εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε δεξαμενή αποθείωσης.

3 Απρίλη 2003: Στη ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ του Στασινόπουλου έξι εργάτες τινάζονται και διαμελίζονται νεκροί στον αέρα και τρεις τραυματίζονται σοβαρά από έκρηξη που σημειώθηκε σε δύο μπουκάλες ασετιλίνης και οξυγόνου

23 Δεκέμβρη 2004: Ανήλικος ,15 ετών, βρίσκει τραγικό θάνατο καταπλακωμένος από κλαρκ που ο ίδιος οδηγούσε.

9 Οκτωβρίου 2015: Στη «Φούλγκορ» της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» του ομίλου Στασινόπουλου ένας εργάτης σκοτώνεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου καλωδίων όταν κατά τη διάρκεια των εργασιών για την επισκευή και εγκατάσταση υδρορροών, που είχε αναλάβει το εργολαβικό συνεργείο που ανήκε, ο άτυχος εργάτης έπεσε από τη στέγη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο κατάλογος μακρύς....Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερος αν πάρουμε υπ’όψιν μας ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εργατικών ατυχημάτων δεν δηλώνεται.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που οι μεγαλοβιομήχανοι βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται οι εργαζόμενοι βλέπουν καθημερινά το μεροκάματο τους να πέφτει, τον κίνδυνο της απόλυσης να τους απειλεί, την εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια να αυξάνονται. Ανειδίκευτοι εργάτες να δουλεύουν σε σύνθετες και εξειδικευμένες εργασίες. Όλα αυτά μαζί με τις ελλιπείς έως και ανύπαρκτες σε πολλές περιπτώσεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας αυξάνουν τον κίνδυνο να μην ξέρουν οι εργαζόμενοι αν θα γυρίσουν σώοι στο σπίτι τους. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θεωρούν τους εργάτες αναλώσιμους, άλλο ένα «κόστος παραγωγής», δεν τους νοιάζει αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους, στην οικογένειά τους, στα παιδιά τους, αν θα γυρίσουν όρθιοι ή στο αναπηρικό καροτσάκι.

Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ,που συνεχίζοντας στην ίδια ρότα της πολιτικής και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο διατηρεί το αντιλαικό οπλοστάσιο αλλά και το ενισχύει με νέα αντιλαϊκά μέτρα που χτυπάνε παραπέρα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Διατηρεί σχεδόν διαλυμένους τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου(στην Κορινθία το παράρτημα της Επιθεώρησης Εργασίας παραμένει υποστελεχωμένο) για να αλωνίζουν ανενόχλητοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το ΚΚΕ στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του δίνει όλες του τις δυνάμεις μέσα από μικρούς αλλά και μεγάλους αγώνες για την καλυτέρευση των όρων ζωής της εργατικής τάξης. Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η υγεία και η ασφάλεια στο χώρο δουλειάς οφείλουν να είναι στην πρώτη θέση της διεκδίκησης, των αιτημάτων, των παρεμβάσεων και των αγώνων των εργαζομένων, συνολικά του λαϊκού κινήματος. Γι’αυτό και καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία τους, στα συνδικάτα τους διεκδικώντας μέτρα προστασίας της ίδιας τους της ζωής. Αυτό που απαιτείται είναι η οργάνωση στους τόπους δουλειάς, ένταση της πάλης που να αμφισβητεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα με στόχο τη διεκδίκηση ριζικών αλλαγών, μπορεί να εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, να εμπνεύσει και να αποσπάσει κατακτήσεις. Κατακτήσεις για το σήμερα, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για μια άλλη κοινωνία που το κουμάντο στην παραγωγή θα γίνεται από τους εργαζόμενους με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τον πλούτο που παράγουν. Να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να δουλεύει σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο εργάσιμο χρόνο.

Σας καλούμε να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ, και ας μην συμφωνείτε σε όλα μαζί του. Σας καλούμε να συμπορευτούμε μαζί στον αγώνα. Δεν λέμε ότι είναι ένας έυκολος δρόμος. Είναι όμως ο δύσκολος δρόμος που οδηγεί στη δικαίωση των αγώνων και των προσδοκιών. Σήμερα αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο που να μην συνδέεται με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που έχει στην προμετωπίδα την επιδίωξη του κέρδους.

Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού. Ο λαός γίνεται αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονών αναγκών του, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες