Σε πολιτική δίνη η Ιταλία - Δραματικό διάγγελμα του Ματαρέλα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαΐου 27, 2018

Σε πολιτική δίνη η Ιταλία - Δραματικό διάγγελμα του Ματαρέλα


Σε πολιτική δίνη που πιθανότατα θα την οδηγήσει σε νέα εκλογική αναμέτρηση "στροβιλίζεται" η Ιταλία, μετα την επιστροφή της εντολής σχηματισμού Κυβέρνησης απο τον Αντόνιο Κόντε.

Σε μήνυμα του ο Ιταλός Πρόεδρος Τζουζέπε Ματαρέλα, είπε ότι δεν μπορούσε να εγκρίνει τον διορισμό του προτεινόμενου Υπουργού Οικονομικών, καθώς είναι ένθερμος θιασώτης της εξόδου της χώρας απο το ευρώ, το οποίο ο Ματαρέλα χαρακτήρισε ως βασικό θεμέλιο για την Ιταλία.

Οι ηγέτες της Λέγκας του Βορρά και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων χαρακτήρισαν ως απαράδεκτη την απόφαση του Ιταλού Προέδρου και ανέφεραν ότι θα πρέπει τώρα να εκφράσουν ξανά την βούληση τους οι πολίτες.

Ο Ιταλός Πρόεδρος είπε ότι έκανε τα πάντα για να σχηματιστεί η Κυβέρνηση συνεργασίας στην Ιταλία, σημειώνοντας ότι οι κλυδωνισμοί στις αγορές έχουν ήδη κλονίσει την ιταλική οικονομία και έχουν προκαλέσει απώλειες στα εισοδήματα ιδιωτών κι επιχειρήσεων.

Ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Τζεντιλόνι στάθηκε στο πλευρό του Ματαρέλα, λέγοντας ότι τώρα πρέπει να αποδείξει η Ιταλία πόσο "μεγάλη χώρα" είναι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες