ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ DOROTHY KING (VIDEO) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 14, 2018

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ DOROTHY KING (VIDEO)


Καταπέλτης κατά των Σκοπίων η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ σχετικά με το όνομα Μακεδονία Οι ανακαλύψεις της Αμφίπολης δίνουν την αφορμή σε ξένους αρχαιολόγους και ιστορικούς να σχολιάσουν και τις προκλήσεις των Σκοπιανών για την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Καταπέλτης είναι μιλώντας στον ALPHA η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, η οποία υπογραμμίζει, ότι ουδείς στον κόσμο αμφισβητεί, ότι το Μακεδονικό βασίλειο ήταν μέρος της Ελλάδας και ο Μέγας Αλέξανδρος Έλληνας και χαρακτηρίζει αδιανόητο τα Σκόπια να θέλουν να οικειοποιηθούν ένα κομμάτι της ιστορίας, που δεν τους ανήκει. Χαρακτηρίζει δε την κατασκευή αγαλμάτων και μνημείων της Μακεδονικής περιόδου στην FYROM ως «Disneyland».

Η Αμερικανίδα αρχαιολόγος επισημαίνει, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε πολλά εδάφη, αλλά καμία από τις σημερινές σύγχρονες χώρες δεν ισχυρίζεται, ότι η γη τους είναι Μακεδονική ή ότι οι ίδιοι είναι απόγονοι του Μακεδόνα στρατηλάτη.


ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες