Π.Α.ΜΕ Κορινθίας- Να μην δεχτούν τη ζωή «λάστιχο» οι εργάτες την NGP Plastic - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Π.Α.ΜΕ Κορινθίας- Να μην δεχτούν τη ζωή «λάστιχο» οι εργάτες την NGP Plastic


Καταγγελία

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

την ώρα που η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους της χώρας μας, να κάνουμε υπομονή γιατί έρχεται η «δίκαιη» ανάπτυξη και βγαίνουμε από τα μνημόνια το καλοκαίρι, οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες καλά κρατούν. Το τελευταίο «θύμα» στην περιοχή μας είναι οι εργαζόμενοι στην NGP Plastic ΑΒΕΕ στον Ισθμό Κορίνθου. Η NGP Plastic ΑΒΕΕ είναι μια εταιρία με ηγετική θέση στον τομέα συσκευασίας τροφίμων, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Εντελώς αιφνίδια την Παρασκευή 11/5/18 με μια απλή κοινοποίηση και μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, ενημέρωσε τους εργάτες στο κομμάτι της παράγωγης ότι προχωράει μονομερώς σε «εκ περιτροπής» απασχόληση, με ανάλογη μείωση αποδοχών. Αυτό αφορά γύρω τους 40 εργαζόμενους από τους συνολικά περίπου 70 του εργοστασίου.

Όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης επιχειρήσεις δεν μοιραστήκαν τα κέρδη με τους μετόχους, αντίθετα έχουν υπομείνει τα μέγιστα. Παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, δεν λαμβάνουν επιδόματα, δεν πληρώνονται τις υπερωρίες, έχουν αστάθεια στις πληρωμές του μισθού. Υπάρχουν καταγγελίες ότι γίνονται συνεχώς εργατικά ατυχήματα τα οποία δεν δηλώνονται κάτω από το κλίμα τρομοκρατίας, μάλιστα με τα δυο τελευταία να είναι σοβαρά.

Καλούμε τους εργαζόμενους NGP Plastic ΑΒΕΕ σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου, να οργανωθούν και να παλέψουν να μην εφαρμοστεί η "εκ περιτροπής" εργασία. Να ακυρώσουν στην πράξη την σύμβαση που τους ανάγκασε η εργοδοσία να υπογράψουν για τριήμερο και τετραήμερο. Να έχουν ετοιμότητα γιατί η μετατροπή σε «λάστιχο» στα ωράρια εργασίας δεν θα μείνει μόνο στο χώρο της παραγωγής.

Να μην δεχτούν άλλο την αυθαιρεσία σε βάρος της υγείας και της ζωής τους με τα εργοδοτικά εγκλήματα (εργατικά ατυχήματα). Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλείας, να σταματήσουν τα «ατυχήματα» να γίνονται και να μην δηλώνονται.

Η δική τους ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την δική μας δυστυχία, καμία ανοχή !

Καλούμε τους εργαζόμενους NGP Plastic ΑΒΕΕ να αξιοποιήσουν και να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 για να απαντήσουν στην επίθεση που δέχονται.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση 30 Μαΐου στα Περιβολάκια Κορίνθου 10,30 π.μ

Γραμματεία Κορινθίας 26/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες