Κόρινθος | 10 χρόνια φυλακή στην 24χρονη για τον φόνο στον πεζόδρομο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018

Κόρινθος | 10 χρόνια φυλακή στην 24χρονη για τον φόνο στον πεζόδρομο


Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό η 24χρονη που σκότωσε πριν από δύο χρόνια με μαχαίρι έναν 45χρονο ο οποίος φέρεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την ίδια και μία 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου. 

Η νεαρή γυναίκα καταδικάστηκε, χθες, σε ποινή δέκα ετών και τεσσάρων μηνών κατά συγχώνευση (πέντε χρόνια λιγότερα από την ποινή της πρωτόδικης απόφασης), αφού το μόνο ελαφρυντικό που της αναγνώρισαν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου ήταν το ίδιο με εκείνο του πρώτου βαθμού, δηλαδή των «μη ταπεινών ελατηρίων».

«Το δικαστήριο σε αντιμετώπισε με τη δυνατότερη επιείκεια. Καταλαβαίνουμε τη θέση σου, αλλά χάθηκε και μια ανθρώπινη ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της έδρας, απορρίπτοντας τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί άμυνας που είχε προβάλει η υπεράσπιση της κατηγορουμένης. Νωρίτερα, εξάλλου, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη «με ενδεχόμενο δόλο, με το ελαφρυντικό του πρωτοδίκου -των μη ταπεινών ελατηρίων- και να απορριφθεί ο ισχυρισμός για νομιζόμενη άμυνα».

Στην αγόρευσή της αναφέρθηκε στα επώδυνα βιώματα της κοπέλας στην παιδική ηλικία της, χωρίς, ωστόσο, να δικαιολογεί τη χρήση του μαχαιριού, και η πρότασή της ήταν 12 χρόνια συν έξι μήνες για οπλοχρησία. 

Η ίδια η 24χρονη ανέφερε για το περιστατικό που έγινε στις 22 Ιουνίου 2016, όταν εκείνη ήταν 22 ετών: «(Ο δράστης) ήρθε προς εμάς, άρχισε να μας απειλεί, να λέει ότι θα μας βιάσει, θα μας γ.... Κάτι είδα να βγάζει από την τσέπη του και λέει η φίλη μου “βγάζει μαχαίρι”. Νόμιζα πως έβγαλε μαχαίρι, τον χτύπησα (σ.σ.: με το κουζινομάχαιρο που είχε στην τσάντα της)».

Εύα Παπαδάτου

streetlife1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες