Επανέρχεται η σιδηροδρομική σύνδεση Κορίνθου – Άργους – Ναύπλιου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2018

Επανέρχεται η σιδηροδρομική σύνδεση Κορίνθου – Άργους – Ναύπλιου


“Ένα μεγάλο μέρος από τα 100 εκατ. ευρώ που έχει στα ταμεία του ο ΟΣΕ θα διατεθούν για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου” ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Θεοχάρης, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού.
Πρόκειται για περίπου 1.000 χλμ., από τα συνολικά 2.500 χλμ. του σιδηροδρομικού δικτύου, που έχουν εγκαταλειφθεί από το 2012 γιατί δεν είχαν μεγάλη επιβατική κίνηση.
Οι σχεδιασμοί του ΟΣΕ στηρίζονται στην κοινοτική νομοθεσία και κυρίως στον θετικό απολογισμό των γραμμών που εξυπηρετούν τα Καλάβρυτα και το Πήλιο που έχουν παραμείνει στο Δημόσιο.
Προτεραιότητα έχει το μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου, περιοχές της Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΡΓΟΣ, ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΕΝΩ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Πρόσφατα, η δημοτική αρχή Ναυπλίου αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τις σχετικές μελέτες.
Η γραμμή των 170 χλμ. έχει ενδιαφέρουσα προϊστορία, καθώς έκλεισε στις αρχές του 2004 για να ανακαινιστεί. Τα έργα ανακαίνισης, που κόστισαν 80 εκατ. ευρώ και έπρεπε να ολοκληρωθούν σε 18 μήνες, παραδόθηκαν το 2013, εγκαινιάστηκαν και εγκαταλείφθηκαν!
Το κόστος αναβάθμισης για το τμήμα ώς την Τρίπολη υπολογίζεται σε 7 εκατ. ευρώ.
Οπως και στην Πελοπόννησο, προβλέπονται έργα στις ισόπεδες διαβάσεις με το οδικό δίκτυο, όπου θα τοποθετηθούν αυτόματες μπάρες και βελτιώσεις σε δύσκολα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου.
moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες