Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ - Οι Τούρκοι “αγοράζουν” την Κω… - Fraport και Κοπελούζος… - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουνίου 09, 2018

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑ - Οι Τούρκοι “αγοράζουν” την Κω… - Fraport και Κοπελούζος…


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Δεν ακούσατε σε κανένα τηλεοπτικό σταθμό, των τουρκολάγνων ιδιοκτητών και των αργυρώνητων δημοσιογράφων, την είδηση πως ο Δημήτρης Κοπελούζος πούλησε τα δυο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής πολυκρυσταλλικού πυριτίου, τα οποία βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, στον Τούρκο εκατομμυριούχο επιχειρηματία Μπερκ Ουκουράν Τσιλέρ (σ.σ. γιο της πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ)!

Ο Μπερκ Ουκουράν Τσιλέρ είναι διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας Suoz Energy Group και προέβη σε αυτήν την αγορά, προκειμένου να προχωρήσει σε ευρύ φάσμα κατασκευής φωτοβολταϊκών κυττάρων! Και το πολυκρυσταλλικό πυρίτιο είναι απαραίτητο στοιχείο της κατασκευής φωτοβολταϊκών κυττάρων!

Όπως δε, αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, όπως ο ίδιος ο πολυεκατομμυριούχος Τούρκος επιχειρηματίας, δήλωσε, ο εξοπλισμός των εργοστασίων θα μεταφερθεί στο λιμάνι του Ντιλόβασι, ανατολικά της Κωνσταντινουπόλεως και εντός 6 μηνών θα ξεκινήσει εγχώρια παραγωγή, αλλά προβλέπονται και σημαντικές εξαγωγές!

Έχει σημασία να αναφέρουμε – θα καταλάβετε παρακάτω – πως οι εργοστασιακές μονάδες της Πάτρας κατασκευάστηκαν με γερμανική τεχνολογία!

Φαντάζομαι, πως όλοι αντιλαμβάνεστε ότι πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας κάνουν επενδύσεις, όμως, όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία! Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη “ανάπτυξη” των σταλινικών της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Καταλαβαίνετε επιτέλους, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου κι έχει “ματώσει” η πένα μου, όταν λέω ότι δημιουργείται νέα Οθωμανική κατοχή στην Ελλάδα με τις πλάτες των Νεοναζί Γερμανών;

Οι Τούρκοι “αγοράζουν” την Κω…

Γνωρίζετε ότι, η πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ – της κρίσεως των Ιμίων - κατάγεται από την ορεινή περιοχή του Κοναριού της νήσου Κω;

Όπου, στις περιοχές Κονιαριό, Λαγούδι και Παλαιό Πυλί υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα του σπανιότατου ορυκτού, το οποίο καλείται χαλαζιακός μονζονίτης, που είναι το πολυτιμότερο είδος του διοξειδίου του πολυκρυσταλλικού πυριτίου!

Γι΄ αυτό, η αγορά των δυο εργοστασίων της Πάτρας του Ομίλου Κοπελούζου, από τον γιο της Τανσού Τσιλέρ, αυξάνει γενικότερα την ανησυχία μας, πως τελικά, αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορεί να “πουλήσει” στους Τούρκους και τη νήσο Κω!

Ο τρόμος των ΗΠΑ και της Τουρκίας, λέγεται Κίνα…

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο γιος της Τανσού Τσιλέρ συνεχίζει την παράδοση της μάνας του, να γνωρίζει δηλαδή, την τεράστια αξία της ευρύτερης περιοχής των Ιμίων! Στην αναζήτηση σπάνιων ορυκτών και πετρωμάτων, όπως το σπανιότατο όσμιο, το οποίο αφθονεί στο τρίγωνο των Ιμίων, της Καλύμνου και της Ψερίμου, και το οποίο παρ΄ ολίγο να οδηγήσει σε γενικευμένη ένοπλη σύρραξη την Ελλάδα με την Τουρκία τον Ιανουάριο του 1996! Όταν οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή στην Τουρκία, να κάνει πίσω, γιατί δεν ήταν, τότε, η κατάλληλη ώρα! Αρκούσε, εκείνη την ώρα, που η περιοχή των Ιμίων χαρακτηριζόταν πλέον, ως “γκρίζα ζώνη”!

Αυτές οι “αναζητήσεις” της οικογένειας Τσιλέρ – που γνωρίζει και “συμμετέχει” ο Ρ. Τ. Ερντογάν - επικεντρώνονται και περιμετρικά της νήσου Κω! Αφού τους ενδιαφέρει ο βαρύτης που υπάρχει άφθονος στη γεωγραφική ενότητα της Κεφάλου!

Βέβαια, δεν είναι παράξενο πως για τα ίδια πετρώματα επιδεικνύουν τεράστιο ενδιαφέρον και οι πλανητικές υπερδυνάμεις, της Κίνας και των ΗΠΑ!

Ναι η Κίνα, που κοντεύει να καταστεί ο φόβος κι ο τρόμος των ΗΠΑ, από τη στιγμή που “πάτησε” πόδι στην Κω ο Κινέζος Πρέσβης, με συνεχείς επαφές και συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση του Νησιού!

Κινήσεις, που από όσα πληροφορούμαστε, έχουν δυσαρεστήσει τα μάλα, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, αλλά και το Ισραήλ…

Οι “καταδότες” χωρίς κουκούλα…

Τον Όμιλο Κοπελούζου όμως, τον βρίσκουμε και στην Fraport AG (σ.σ. κρατική γερμανική εταιρεία). Αφού συμμετέχουν στην Fraport Greece που αγόρασε τα 14 αεροδρόμια της Ελλάδος από την κυβέρνηση των Ελλήνων Μπολσεβίκων!

Που όμως έχουν προβλήματα με την Fraport Greece και έχουν προσφύγει στην Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, αφού αυτό προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης, με στόχο να υπολογιστούν οι τυχόν υποαξίες που προέκυψαν στα περίπου 2,5 χρόνια, τα οποία μεσολάβησαν μεταξύ της υποβολής δεσμευτικών προσφορών γι΄ αυτά τα αεροδρόμια, αλλά και της παραλαβής τους από το επενδυτικό σχήμα!

Έτσι, αναμένεται να ενταθεί ο πόλεμος και μεταξύ της κυβέρνησης και της Fraport, για τις επισκευές των φθορών που υποστηρίζεται πως βρέθηκαν στα 14 αεροδρόμια! Το Δημόσιο λοιπόν, ζητάει την κατάθεση των τιμολογίων από τη Fraport προκειμένου να την αποζημιώσει! Αυτή η διαμάχη θα κριθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου έχουν προσφύγει και τα δυο μέρη!

Η αξία της αποζημίωσης που ζητάει η Fraport αγγίζει τα 27,5 εκατομμύριο ευρώ! Δηλαδή, μιλάμε για …”ψίχουλα” σε μια πτωχευμένη χώρα!

Σε μια χώρα τριτοκοσμικής μπανανίας! Που εκποιεί τη δημόσια περιουσία της για ένα καρβέλι ψωμί στους νέους Γερμανούς κατακτητές του Δ΄ Ράιχ!

Που έχουν την ίδια θρασύτητα και τον κυνισμό με τους Ναζί προγόνους τους!

Που κάνουν ότι και οι Ναζί του Χίτλερ! Δημιουργούν ολοκαυτώματα, βιάζοντας και σκοτώνοντας άμαχο πληθυσμό!

Χωρίς ντροπή, χωρίς οίκτο! Έχοντας για “καταδότες” χωρίς κουκούλα τις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου, των Σαμαρά – Βενιζέλου και των Τσίπρα – Καμμένου!

Και συ λαέ βασανισμένε…

Πότε θα βάλλεις μυαλό; Θυμάσαι νεοέλληνα του καναπέ και της καλοπέρασης, όταν γεννήθηκε το ζήτημα της εκποίησης – παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στους Γερμανούς της Fraport τι έλεγες;

Τόσα χρόνια σ΄ αυτά τα αεροδρόμια μας εκμεταλλεύονταν, δεν είχαμε καλό service, ήταν τα αεροδρόμια αχούρι!

Ενώ τώρα σε υπολογίζουν Ελληνάκο!

Σου παρέχουν “άριστες υπηρεσίες” και σου ζητούν τα ρέστα κι από πάνω!

Δηλαδή, εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!

Θα πρέπει να καταλάβουμε, πως για να λήξει η νέα Γερμανική και Οθωμανική Κατοχή, θα πρέπει να αλλάξουμε εμείς! Εμείς, ο ελληνικός λαός!

Που δείχνει να αφυπνίζεται, μπροστά στην αρπαγή της Μακεδονίας μας!

Ωστόσο, ο αγώνας είναι μακρύς και δεν πρέπει να τελειώσει γρήγορα!

Η “πληγή” του Συστήματος ήδη μάτωσε, θα πρέπει να αιμορραγήσει!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες