SECURITY ΣΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ: ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουνίου 13, 2018

SECURITY ΣΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ: ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Στη μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων στα Εξαμίλια ο Δήμαρχος υποσχέθηκε μεταξύ των άλλων και την ανάθεση από το Δήμο σε ιδιωτική εταιρεία security της φύλαξης των εγκαταστάσεων του Δήμου, ως ένα μέτρο ασφάλειας των κατοίκων. Σωστά είπε βεβαίως. Δε γνωρίζω αν το είχε μελετήσει.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από ερώτηση επίμονη του δημοτικού συμβούλου κ. Ζαχαριά, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και η δαπάνη δεν θα εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να διαψεύσω το Δήμαρχο.
Στο νόμο 3731/2008 άρθρο 21 παράγραφος 11 προβλέπεται η ανάθεση σε ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας η φύλαξη και φρούρηση δημοτικών κτιρίων, εγκαταστάσεων και χώρων τους (σχολεία, πνευματικό κέντρο, νεκροταφείο, πάρκα, κλπ) ύστερα από σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό.

Η διάταξη αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί σε αρκετούς δήμους της χώρας με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Δεν κατανοώ λοιπόν την άρνηση του Δημάρχου να υλοποιήσει τη δέσμευσή του (σωστά) προς τους κατοίκους των Εξαμιλίων και η αναληθής τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο χέρι του λοιπόν είναι να εφαρμόσει τη νομοθετική διάταξη.
Προσωπικά απλά το επισήμανα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νίκος Σταυρέλης
Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων Κόρινθος 12/06/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες