Καίγονται σπίτια στην Κινέτα - Τρέχουν να σωθούν οι κάτοικοι - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

Καίγονται σπίτια στην Κινέτα - Τρέχουν να σωθούν οι κάτοικοι

Εφιάλτική κατάσταση - Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι και παραθεριστές της Κινέτας, εξαιτίας της τεράστιας φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη
Οι φλόγες έχουν ήδη πλησιάσει σπίτια και οι κάτοικοι τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε δασική - πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια όρη.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και το γεγονός ότι αλλάζουν κατευθύνσεις, δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.
Στην περιοχή υπάρχουν αυτή την περίοδο πολλοί παραθεριστές. Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ζητούν συνεχώς από τους κατοίκους να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. 
Το πύρινο μέτωπο κατεβαίνει από δύο πλευρές του λόφου, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών, που αδυνατούν να την οριοθετήσουν. 
Στο σημείο πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Οι πυκνοί καπνοί ωστόσο δυσκολεύουν το έργο των πιλότων καθώς δεν έχουν ορατότητα με τα ενεργά μέτωπα που είναι διάσπαρτα σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες