Ύποπτη δήλωση του επιτρόπου Χαν για αλλαγή συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας (βίντεο) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουλίου 12, 2018

Ύποπτη δήλωση του επιτρόπου Χαν για αλλαγή συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας (βίντεο)


Σε μια δήλωση που προκαλεί ερωτήματα προχώρησε ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν σε ομιλία του σε think tank, αναφερόμενος στις συζητήσεις Ελλάδας-Αλβανίας. Παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, ο επίτροπος αναφέρθηκε στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», επισήμανε.

«Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο Γιοχάνες Χαν ουσιαστικά προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα ολοκληρωθούν, θα υπάρξει αλλαγή συνόρων! Η δήλωση αυτή είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς προέρχεται από έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος επιβλέπει τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Τρίτη με τον Έντι Ράμα στο Λονδίνο, όπου συζήτησαν το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ.

pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες