ΣΜΕΘ: Νίκη για τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικής εκπαίδευσης η απόσυρση της εγκυκλίου του ΕΦΚΑ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουλίου 12, 2018

ΣΜΕΘ: Νίκη για τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικής εκπαίδευσης η απόσυρση της εγκυκλίου του ΕΦΚΑ


Μια μεγάλη νίκη για τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικής εκπαίδευσης θεωρεί το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης την απόσυρση της εγκυκλίου με την οποία εξαιρούνταν από τις διατάξεις σχετικά με την ασφάλιση των εργαζομένων μερικής απασχόλησης.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης


Το Σωματείο μας νίκησε!



Ο νέος τρόπος υπολογισμού των ενσήμων αποσύρθηκε!


Μετά από σχεδόν 6 μήνες, η απαράδεκτη εγκύκλιος του ΕΦΚΑ σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων των μερικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών αποσύρθηκε.

Με την εγκύκλιο αυτή, οι καθηγητές ιδιωτικής εκπαίδευσης εξαιρούνταν εντελώς αυθαίρετα από τις διατάξεις σχετικά με την ασφάλιση των εργαζομένων μερικής απασχόλησης. Η εγκύκλιος προέβλεπε ότι δεν θα ασφαλιζόμασταν πλέον με βάση τις ημέρες εργασίας μας –όπως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι- αλλά κατ’ αναλογία με τις εβδομαδιαίες ώρες μας στη δουλειά.

Αν ο νέος τρόπος υπολογισμού εφαρμοζόταν, το αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους καθηγητές θα ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία τους η μείωση των ενσήμων τους για ίδιες ώρες εργασίας, ενώ θα υπήρχαν και περιπτώσεις που τα ένσημα θα μειώνονταν ακόμα και στο μισό! Τεράστια προβλήματα θα δημιουργούνταν καθώς πολύ μεγάλος αριθμός καθηγητών δεν θα δικαιούνταν ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι, ενώ προφανώς για όλους θα δημιουργούνταν πρόβλημα σε σχέση με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αλλά και στοιχειώδους ασφάλισης και περίθαλψης.

Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα- και δυστυχώς ήμασταν το μόνο σωματείο εργαζομένων στα φροντιστήρια πανελλαδικά που το έκανε αυτό. Ξεκινήσαμε μια πλατιά καμπάνια ενημέρωσης σε όλα τα φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης με κείμενα, αφίσες και άλλο έντυπο υλικό, ενημερώνοντας και καλώντας τους συναδέλφους να παλέψουμε όλοι μαζί μέχρι την οριστική απόσυρση αυτού του μέτρου. Χρησιμοποιήσαμε κάθε μέσο που είχαμε στα χέρια μας: Από τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, την αποστολή υπομνημάτων στη διοίκηση του ΕΦΚΑ και στα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, και κυρίως τις κινητοποιήσεις μας: Από τον Ιανουάριο που δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος μέχρι σήμερα, το σωματείο μας πραγματοποιούσε κάθε εβδομάδα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποιήσαμε και δύο κινητοποιήσεις στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Η νίκη αυτή, είναι πάρα πολύ σημαντική, και όχι μόνο για τους καθηγητές στα φροντιστήρια: Είναι μια νίκη για όλους τους εργαζόμενους, και κυρίως για το πιο χτυπημένο κομμάτι, αυτό των μερικώς απασχολούμενων, που αποτελεί και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου μας.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι ότι αποδεικνύεται ότι κανένα μέτρο, καμιά επίθεση δεν είναι δεδομένο ότι θα περάσει. Ότι οι εργαζόμενοι, όταν το αποφασίσουμε και οργανωθούμε, μπορούμε να πετύχουμε σημαντικές νίκες απέναντι σε κράτος και εργοδοσία. Το Σ.Μ.Ε.Θ. βγαίνει πιο δυνατό από αυτόν τον αγώνα. Η νίκη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλες σημαντικές επιτυχίες του σωματείου μας, με τελευταία τον αγώνα στα φροντιστήρια «Μπαχαράκης». Τα όπλα μας και σε αυτόν και στους προηγούμενους αγώνες είναι τα ίδια: Η αποφασιστικότητα, η αυτοοργάνωση και η πίστη στις δυνάμεις των εργαζομένων, στο συλλογικό αγώνα και τη μαχητική διεκδίκηση.

Χαιρετίζουμε κάθε συνάδελφο που συμμετείχε στον αγώνα του σωματείου μας, αλλά και κάθε εργαζόμενο και νέο της πόλης που στήριξε τις κινητοποιήσεις μας.

Δεν υπάρχει καιρός για καμιά επανάπαυση. Είναι σίγουρο ότι μέτρα σαν κι αυτό, και ακόμα χειρότερα θα επιχειρηθούν από την κυβέρνηση και τους εργοδότες να επιβληθούν στις πλάτες μας. Άλλωστε, με το μνημόνιο διαρκείας που έχει επιβληθεί και το νέο σύστημα εκμετάλλευσης, στόχος τους είναι η μετατροπή μας σε σύγχρονους δούλους, χωρίς έστω τα στοιχειώδη δικαιώματα.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι πιο επείγουσα από ποτέ η μαζικοποίηση, ενίσχυση και στήριξη του Σ.Μ.Ε.Θ., η μοναδική εγγύηση που έχουμε για να δώσουμε τους σκληρούς αγώνες που έρχονται με τους καλύτερους δυνατούς όρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες