Τρόμος στην Ιταλία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα- Συγκλονίζουν οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Αυγούστου 14, 2018

Τρόμος στην Ιταλία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα- Συγκλονίζουν οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ


Οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από τη Γένοβα κατέρρευσε το πρωί, ενώ ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι έκανε λόγο για «μια τεράστια τραγωδία» Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Εντοάρντο Ρίξι στο SkyTg24 oι νεκροί είναι τουλάχιστον 22 μέχρι στιγμής.

Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι κι ένα μωρό, όπως αναφέρεται στο πρακτορείο Adnkronos, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια 12, έως τώρα, εγκλωβισμένοι, οι οποίοι είναι ζωντανοί και μεταφέρονται στo νοσοκομείο.

Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του San Martino. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA, πρόκειται για μία γυναίκα 75 ετών και έναν 30χρονο άνδρα, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στον θώρακα και το κεφάλι, όταν, πέφτοντας η γέφυρα, ισοπέδωσε τα διαμερίσματά τους. Ακόμη ένας άνδρας, 46 ετών από την Τσεχία, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διασώστες κάνουν λόγο για πρωτοφανείς εικόνες, καθώς, επίσης, επιχειρούν να απεγκλωβίσουν κόσμο μέσα από αυτοκίνητα τα οποία έχουν συνθλιβεί από τόνους τσιμέντο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται, κατά την κατάρρευση, πέρα από τα διαμερίσματα που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα, καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί και έχει καταγραφεί από ελικόπτερο, αποτυπώνεται πλήρως το μέγεθος της τραγωδίας στην ιταλική πόλη.

Δείτε το βίντεο:


Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η Corriere, υπήρξαν εδώ και μήνες αναφορές για την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης γέφυρας, όμως ουδείς τις αξιολόγησε με αποτέλεσμα να μην αποφευχθεί η τραγωδία. Επί της ουσίας, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς πως πολλοί γνώριζαν ότι η γέφυρα είναι ετοιμόρροπη, όμως δεν έκαναν τίποτα.

Να σημειωθεί επίσης ότι έργα ανακαίνισης είχαν γίνει το 2016 στη γέφυρα, η οποία είχε εγκαινιασθεί το 1967 και έχει συνολικό μήκος 1,2 χιλιόμετρο. Η εταιρεία που εξασφαλίζει τη λειτουργία της ανακοίνωσε πως, όταν σημειώθηκε η κατάρρευση, εκτελούνταν έργα ενίσχυσης των θεμελίων της, προσθέτοντας πως η γέφυρα βρισκόταν υπό διαρκή παρακολούθηση.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τόνοι τσιμέντου έχουν πέσει στο έδαφος και εκτιμάται ότι έχουν καταπλακώσει δεκάδες οχήματα.

Δείτε τις φωτογραφίες:





Με tweet στον επίσημο λογαριασμό της η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη ενημερώνει ότι δεν υπάρχει Έλληνας υπήκοος μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών από τηνκατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα.

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη ενημερώνει ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών από την κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά της η ελληνική Πρεσβεία στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Η Πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή», συμπληρώνεται στο μήνυμα.

Δείτε το tweet:




Στο βίντεο φαίνονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς των οχημάτων.






Με δημοσίευμά της η La Repubblica, αναφέρει ότι ενδέχεται η κατάρρευση της γέφυρας να οφείλεται σε κεραυνό. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στη γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε αμέσως μετά την κατάρρευση.




Η ιταλική τηλεόραση έδειξε εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook ακούγεται ένας άνθρωπος να φωνάζει « Ω, Θεέ μου», εμφανώς σοκαρισμένος από το θέαμα της κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα και την εικόνα με τα δεκάδες αυτοκίνητα να είναι καταπλακωμένα από τους τόνους τσιμέντου.


"Είδα τους ανθρώπους που τρέχουν προς εμένα, ξυπόλητοι και τρομοκρατημένοι", δήλωσε ο Alberto Lercari, οδηγός, παρών κατά τη στιγμή της κατάρρευσης στη γέφυρα Morandi. «Οι άνθρωποι έφυγαν να έρχονται προς μένα. Ήταν φρικτό ", είπε. "Είδα την κατάρρευση της γέφυρας. Σταματήσαμε και στη συνέχεια είδα την τραγωδία πίσω από μένα », είπε ένας άλλος μάρτυρας.

Ωστόσο, ένας οδηγός φορτηγού φαίνεται πως είχε τύχη βουνό καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, σταμάτησε μόλις λίγα μέτρα από το σημείο, όπου η γέφυρα κόπηκε στα δύο. Επί της ουσίας ο οδηγός του φορτηγού σώθηκε από θαύμα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:





Δείτε τις φωτογραφίες:





Πηγή:corriere.it

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες