Ιός δυτικού Νείλου: Πέντε νέες περιοχές και τρία νέα κρούσματα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Αυγούστου 01, 2018

Ιός δυτικού Νείλου: Πέντε νέες περιοχές και τρία νέα κρούσματα


Τρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εκδηλώθηκαν στον Δήμο Αλεξάνδρειας, και στους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου και Βόλβης Θεσσαλονίκης, ενώ μία νέα εστία εμφανίστηκε σε περιοχή της Αττικής, και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο.

Αυξάνονται τόσο τα κρούσματα όσο και οι περιοχές στις οποίες έχουν αναπτυχθεί εστίες μόλυνσης του ιού του Δυτικού Νείλου. Από τους 22 συνολικά πάσχοντες από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι 20 εκδήλωσαν συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, και οι 12 έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Στην Αττική, οι επηρεαζόμενες περιοχές είναι τα Μέγαρα με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, 12 στον αριθμό, η Ελευσίνα, η Ηλιούπολη και ο Ασπρόπυργος.

Στις εστίες μόλυνσης συγκαταλέγονται και ο δήμος Κορινθίας, και συγκεκριμένα ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, η Τανάγρα Βοιωτίας, η Σαλαμίνα και η Χαλκίδα.

Στη Μακεδονία,οι επηρεαζόμενες περιοχές είναι οι δήμοι Κορδελιού - Ευόσμου και Βόλβης, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, στην Ημαθία στον δήμο Αλεξάνδρειας, καθώς και στον Δήμο Βέροιας.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζουν ότι η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται στον άνθρωπο από το τσίμπημα του μολυσμένου κουνουπιού και ζητούν από τους πολίτες σε όλες τις περιοχές, τόσο σε αυτές όπου ήδη κυκλοφορεί ο ιός όσο και στις άλλες, να εφαρμόζουν μέτρα για την ατομική τους προστασία αλλά και μέτρα για να κρατούν τους πληθυσμούς των κουνουπιών έξω από τα σπίτια.

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες