Τούρκοι πυροβολούν τους Έλληνες ψαράδες στο Αιγαίο - Ντοκουμέντο από τις «μάχες» αλιευτικών - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Αυγούστου 14, 2018

Τούρκοι πυροβολούν τους Έλληνες ψαράδες στο Αιγαίο - Ντοκουμέντο από τις «μάχες» αλιευτικών


Οι τούρκοι ψαράδες προσεγγίζουν σε πολύ μικρές αποστάσεις από τις ελληνικές ακτές αδιαφορώντας για τα σύνορα. Τον φόβο τους εκφράζουν οι νησιώτες. Λιμενικό: Ερευνούμε τις καταγγελίες.

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον Ελλήνων αλιέων σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο νησί Καλαπόδι που βρίσκεται στα ανοικτά της Λέρου.

Οι τούρκοι ψαράδες προσεγγίζουν την Λέρο, τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι σε πολύ μικρές αποστάσεις, με σκοπό να δραστηριοποιηθούν μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το περιστατικό ερευνάται «ενδελεχώς» από το Λιμεναρχείο Λέρου. «Σε κάθε περίπτωση το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πράττει πάντοτε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα σε οποιοδήποτε παραβατική συμπεριφορά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σώμα.

Μολονότι τέτοιες καταγγελίες σπανίως μπορούν να επιβεβαιωθούν, η εικόνα που υπάρχει στην περιοχή είναι ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες κι ότι οι Τούρκοι αγνοούν επιδεικτικά τα σύνορα, εφαρμόζοντας εμπράκτως την πολιτική των «γκρίζων ζωνών».

Η παρουσία του Λιμενικού Σώματος δεν αρκεί πάντα για να παρεμποδίσει την δράση των τουρκικών αλιευτικών.

Την καθημερινή «μάχη» των τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών κοντά στα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο αντικατοπτρίζει βίντεο που δημοσίευσε το kathimerini.gr.




Αλιείς: Μας πυροβόλησαν κατά ριπάς!
Όπως κατήγγειλαν οι αλιείς, οι Τούρκοι ψαράδες, που βρίσκονταν στην περιοχή, πυροβόλησαν προς το μέρος τους, τονίζοντας, μάλιστα, ότι οι πυροβολισμοί ήταν κατά ριπάς.

«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ο ψαράς Λευτέρης Γιαννούκας, που βρισκόταν στο ένα αλιευτικό.

«Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», τόνισε ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του λιμενικού, αλλά όταν έφτασε εκεί, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή ύδατα.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:




Λιμενικό για το επεισόδιο: Ερευνούμε τις καταγγελίες των αλιέων

Ανακοίνωση για τις καταγγελίες των Ελλήνων ψαράδων, για το επεισόδιο στο Αιγαίο με χρήση πυρών από τουρκικά αλιευτικά εξέδωσε το αρχηγείο του Λιμενικού.

Σε αυτή επισημαίνει ότι διερευνά ενδελεχώς τις καταγγελίες, κατόπιν ενημέρωσης και της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

Αναλυτικά:

«Αναφορικά με τις καταγγελίες Ελλήνων αλιέων περί χρήσης πυρών από τουρκικά αλιευτικά , πρωινές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Λέρου, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής γίνεται γνωστό ότι τα υπόψη καταγγελλόμενα έχουν γίνει γνωστά στην αρμόδια Λιμενική Αρχή Λέρου, η οποία τα αξιολογεί και τα διερευνά ενδελεχώς στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πράττει πάντοτε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα σε οποιοδήποτε παραβατική συμπεριφορά».


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες