Συνάντηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας με τον Υπουργό Άμυνας για το στρατόπεδο της Κορίνθου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2018

Συνάντηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας με τον Υπουργό Άμυνας για το στρατόπεδο της Κορίνθου



Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, με πρωτοβουλία των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μ. Θελερίτη, Γ. Τσόγκα και Γ. Ψυχογιού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Eθνικής Άμυνας με τον Υπουργό κ. Π. Καμμένο για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Κορίνθου.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συζήτησης που είχαν οι βουλευτές με τον υπουργό διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων ως προς την δυνατότητα αξιοποίησης του στρατοπέδου για την δημιουργία και στέγαση διοικητικών υπηρεσιών της πόλης, καθώς και την στέγαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Διαπιστώθηκε επίσης ότι είναι εφικτό αυτά να πραγματοποιηθούν με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η ελάχιστη δυνατή πολεοδόμηση προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι απαιτήσεις του Ταμείου.

Εκ μέρους των βουλευτών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη της Κορίνθου και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Προς συζήτηση τέθηκε επίσης η δυνατότητα αξιοποίησης του στρατοπέδου της Ποσειδωνίας, καθώς και άλλων υποδομών του Υπουργείου Αμύνης στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αξιοποίηση των υφιστάμενων ανεκμετάλλευτων χώρων, με γνώμονα το όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης με την συμμετοχή όλων των πολιτειακών και τοπικών/ αυτοδιοικητικών φορέων, με στόχο η αξιοποίηση και δημιουργία των προτεινόμενων χώρων να προχωρήσει μέσα από την συνεργασία και τον συντονισμό του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες