ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΧΑΝ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2018

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΧΑΝ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!


Τι αποκαλύπτει το zougla.gr :



Ήταν συνεργάτες από παλιά, ενδεχομένως και φίλοι, οι Αριστείδης Φλώρος και Γρηγόρης Δημητριάδης. Πάντως, διατηρούσαν δεσμούς εμπιστοσύνης, αλλιώς δεν εξηγείται πως και οι δύο ίδρυαν εταιρείες και μπαινόβγαιναν στα Διοικητικά Συμβούλια.

Ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, γιος της Κατερίνας, θυγατέρας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφιέρωσε ένα αρκετά μεγάλο μέρος της καριέρας του στο πλευρό του καταδικασθέντος και κρατούμενου Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο μέγα σκάνδαλο της υπεξαίρεσης άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για την υπόθεση Energa - Hellas Power.

Πριν όμως ασχοληθούν με τα «χοντρά φιλέτα», οι Αριστείδης Φλώρος και Γρηγόρης Δημητριάδης άρχισαν από τα «ψιλά». Έτσι το 2009 ιδρύεται η εταιρεία ΑΡ. ΦΛΩΡΟΣ – ΓΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΕ. Στο Δ.Σ. φιγουράρουν τα ονόματα των δύο συνεργατών. Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα το 2011 (όταν η έρευνα για το σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη), το όνομα της εταιρείας αλλάζει σε Prior Ενεργειακή ΑΕ, οι δύο συνεργάτες αποχωρούν και αντικαθίστανται από τρία άλλα άτομα.





Τον Ιούνιο του 2011 ιδρύεται μία άλλη εταιρεία, η Link 2U Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών. Η εξέλιξη αυτής της εταιρείας έχει πολύ ενδιαφέρον. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ η επιχείρηση είναι συμφερόντων Φλώρου. Τον Σεπτέμβριο του 2012 αποχωρεί από το Δ.Σ. της εταιρείας ο Γρηγόρης Δημητριάδης και τη θέση του καταλαμβάνει η αδελφή του Αριστείδη Φλώρου, Καρολίνα.



(Το ΦΕΚ για την ίδρυση της Link 2U Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών)

Η «τράμπα» όμως θα συνεχιστεί. Γεννιέται και μία θυγατρική, η Link 2U Credit AE, η οποία είναι εισπρακτική εταιρεία. Και σε αυτή εμφανίζεται η αδελφή του Αριστείδη Φλώρου, Καρολίνα, η οποία παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2012. Αποχωρεί και τη θέση της αναλαμβάνει εκ νέου ο Γρηγόρης Δημητριάδης. 



(Η δημιουργία της θυγατρικής Link 2U Credit AE)

(Στο Δ.Σ. της εταιρείας εμφανίζεται η αδελφή του Αριστείδη Φλώρου, Καρολίνα)

(Το ΦΕΚ στο οποίο φαίνεται η επιστροφή του κ. Δημητριάδη στο Δ.Σ. της εταιρείας)

Οι ανακρίσεις για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power έχουν ήδη αρχίσει και η δικαστική έρευνα «τρέχει» με καταιγιστικούς ρυθμούς. Αρχίζουν και έρχονται στην επιφάνεια οι «λεπτομέρειες». Στο χρονικό αυτό διάστημα και μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, δηλαδή έπειτα από τρεις μήνες, ο Γρηγόρης Δημητριάδης αποχωρεί για πολλοστή φορά από τις εταιρείες στις οποίες συμμετείχε με τον Αριστείδη Φλώρο.


Τι έχει ακριβώς αποκαλυφθεί; Έχει αποκαλυφθεί η ίδρυση της υπεράκτιας εταιρείας σε ένα νησάκι- φορολογικό παράδεισο έξω από το Ντουμπάι στον Περσικό Κόλπο. Η εταιρεία αυτή χρησιμοποιείται ως «όχημα» για την εξαγορά της Energa και της Hellas Power από κάποιον Αμερικανό Άλαν Κέιμπλ.

Ο Άλαν Κέιμπλ δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Ανήκει στην ηγεσία της εταιρείας ILS Fiduciaries, η οποία το 1973 διαθέτει ένα εξαιρετικά σημαντικό πελατολόγιο στην Ελλάδα. Συμβουλεύει κυρίως εφοπλιστές να φοροδιαφεύγουν με νομότυπο τρόπο. Γιατί, όμως, ξαφνικά οι Αμερικανοί επιθυμούν να εξαγοράσουν δύο ελληνικές εταιρείες;

Ο Άλαν Κέιμπλ είναι τελικά παρένθετο πρόσωπο και ολοκληρώνει την εξαγορά για λογαριασμό ενός αγνώστων λοιπών στοιχείων Ρώσου που κατοικεί στην Αγία Πετρούπολη. Τον Ρώσο αυτόν θα τον συναντήσουν κάποια στιγμή οι δύο συνεταίροι. Ο Αριστείδης Φλώρος και ο Βασίλης Μηλιώνης. Όμως, το ενδιαφέρον της υπόθεσης επικεντρώνεται αλλού. Την περίφημη υπεράκτια εταιρεία στο νησάκι έξω από το Ντουμπάι την έχει ιδρύσει και είναι δικαιούχος της ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης. Η δικαστική έρευνα λοιπόν, όπως προαναφέρθηκε, συνεχίζεται. Κάποια στιγμή ο Γρηγόρης Δημητριάδης λαμβάνοντας ειδική άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο καταθέτει στον ανακριτή. Λέει πολλά, διότι, ενδεχομένως (είναι πολύ φυσικό να καταλήξει κάποιος σε αυτό το συμπέρασμα), ξέρει πολλά. Τελικά, η κατάθεση του Γρηγόρη Δημητριάδη είναι τέτοιου ενδιαφέροντος ώστε συγκαταλέγεται πλέον ως κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι κατά τον χρόνο που έλαβα τις προαναφερόμενες εντολές από τον Άρη Φλώρο δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε υποψιάστηκα ότι πιθανόν να τελούνται παράνομες πράξεις και τούτο διότι έλαβα τις σχετικές εντολές παράλληλα με την τρέχουσα διαχείριση των λοιπών υποθέσεων του ομίλου και χωρίς να έχω χρόνο να τις αξιολογήσω. Άλλωστε, πέραν του ότι οι ελληνικές εταιρείες δεν είχαν κάποιο ορατό πρόβλημα την εποχή εκείνη, δεν υπήρχε κάποιο άλλο φανερά ύποπτο σημείο στη σχετική διαδικασία, δεδομένου ότι αναμειγνύονταν μεγάλες τράπεζες διεθνούς κύρους (EFG, HSBC)».

Οι δύο φίλοι διακόπτουν τις σχέσεις τους. Οι Αριστείδης Φλώρος και Βασίλειος Μηλιώνης προφυλακίζονται. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, όπως προαναφέρθηκε, τον Γενάρη του 2013 έχει εγκαταλείψει και την τελευταία του θέση σε εταιρεία του Φλώρου. Τότε συμβαίνει το εξής περίεργο. Ο θείος του και αδελφός της μητέρας του, Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχίζει να συνεργάζεται μαζί του.

Όμως, επειδή ο νόμος είναι σαφής και δεν είναι δυνατόν να εργάζεται κάποιος σε πολιτική θέση - κοντά σε υπουργό και να ασκεί τα δικηγορικά του καθήκοντα-, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έγγραφό του της 10ης Νοεμβρίου 2013 τον εξαιρεί από αυτήν τη διάταξη του νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία του ανιψιού Γρηγόρη Δημητριάδη με τον θείο του Κυριάκο Μητσοτάκη έχει αρχίσει νωρίτερα από την ημερομηνία που αναγράφεται στο επίσημο έγγραφο εξαίρεσης.

Η απόφαση



Ο Γρηγόρης Δημητριάδης εξελίσσεται σε άνθρωπο εμπιστοσύνης και σε άτομο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μαζί με τον Θανάση Νέζη εκ Μεσσηνίας, στήνουν ένα γραφείο πλάι στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στις παρυφές του Παγκρατίου. Σημειωτέον πως ο Θανάσης Νέζης είναι ο αρχηγός της εσωκομματικής καμπάνιας του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διεκδίκηση του αξιώματος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Οι Νέζης και Δημητριάδης αναλαμβάνουν να «χτενίσουν» τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως να «ξεψαχνίσουν» το μητρώο νέων στελεχών. 

Επί της ουσίας, δηλαδή, ερευνούν για να εντοπίσουν τα άτομα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Μιλάμε, δηλαδή, για τον «κομματικό νωτιαίο μυελό» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βεβαίως υπάρχουν και ορισμένες αντιπαραθέσεις, οι οποίες, όπως σημειώνουν οι «Κασσάνδρες» της Πειραιώς, δεν αφορούν τον Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά τη Μαρέβα, η οποία αναμειγνύεται όλο και περισσότερο στα πολιτικά πράγματα του γραφείου.

Η αποκάλυψη των «υπογείων διαδρομών» στις σχέσεις Αριστείδη Φλώρου και Γρηγόρη Δημητριάδη δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Συμβαίνει, δε, σε μία περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα ώστε να παγιώσει τον έλεγχο στον κομματικό μηχανισμό, ο οποίος μέχρι και τώρα είναι αμφιλεγόμενος.

Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις, επί παραδείγματι, ότι οι Θανάσης Νέζης και Γρηγόρης Δημητριάδης προσπαθούν να «περιορίσουν» τον ρόλο του Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο και προφανώς ασκεί επιρροή, όχι πάντα παραγωγική, κατά τους Θανάση Νέζη και Γρηγόρη Δημητριάδη. Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες, οι οποίες ενδεχομένως να μην ενδιαφέρουν και κανέναν.

Το στοιχείο που προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η σχέση παλαιόθεν, του Αριστείδη Φλώρου με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, είναι πολυποίκιλη, πολυδιάστατη και προκαλεί προφανώς ένα σοβαρό ερώτημα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. «Μα καλά, ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε καταλάβει ότι συνεργάζεται με έναν άνθρωπο ο οποίος, όπως έδειξε η ιστορία, κατέληξε σε υπεξαίρεση σταθμό για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα της τάξεως των 257 εκατομμυρίων ευρώ;».

Επειδή προφανώς η απάντηση δεν είναι εύκολη, η Νέα Δημοκρατία διά της εκπροσώπου της Μαρίας Σπυράκη κάνει λόγο για λάσπη η οποία εκτοξεύεται διά μέσου του ανιψιού στον θείο. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, αλλά συνεχίζεται. Ας μη βιαζόμαστε...

www.kinima-ypervasi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες