Σώστε την καρδιά σας! Πόσα λεπτά περπάτημα απομακρύνουν τα καρδιακά προβλήματα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 08, 2018

Σώστε την καρδιά σας! Πόσα λεπτά περπάτημα απομακρύνουν τα καρδιακά προβλήματα

Οι καρδιολόγοι, που συνιστούν έστω και την ηπιότερη μορφή άσκησης, το περπάτημα, φαίνεται ότι τώρα, εμπιστευόμενοι το αποτέλεσμα νέας μελέτης,θα πρέπει να ορίσουν το ημερήσιο όριο στις 2,5 ώρες!
Ειδικά για τις γυναίκες της μέσης ή της τρίτης ηλικίας (50 έως 80 ετών), όσο πιο πολλά χιλιόμετρα διανύουν,  τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να πάθουν καρδιακή ανεπάρκεια.
Νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα έδειξε πως όσες «έπιαναν» το συνιστώμενο όριο των 150 λεπτών περπατήματος (ή άλλης άσκησης) την εβδομάδα, είχαν 30% μικρότερο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Κάθε πρόσθετη ώρα περπατήματος,μέσα στην εβδομάδα,μείωνε τον κίνδυνο κατά τουλάχιστον 10%. (Εξετάστηκαν στοιχεία για 137.303 γυναίκες, από τις οποίες οι 2.523 εκδήλωσαν καρδιακή ανεπάρκεια σε διάστημα 14 ετών)
Το περπάτημα ήταν η συχνότερη μορφή άσκησης (για σχεδόν το 40% των γυναικών) και είναι σημαντικό, ότι η διαφορά οφέλους ανάμεσα στο περπάτημα και σε άλλες μορφές άσκησης είναι μικρή συμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Μάικλ ΛαΜόντε της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Heart Failure» (Καρδιακή Ανεπάρκεια) του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.
Παρόλο που το περισσότερο περπάτημα έχει ακόμη μεγαλύτερο όφελος, οι ερευνητές επεσήμαναν πως η έντασή του δεν παίζει μεγάλο ρόλο, συνεπώς μεγαλύτερη σημασία για μια γυναίκα έχει να περπατάει και όχι να το κάνει με έντονο ρυθμό. Διαπιστώθηκε ότι, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν ασκούνταν και δεν περπατούσαν καθόλου, όσες έκαναν κάποια έστω και αυτής της μορφής την άσκηση, ήταν κατά μέσο όρο 11% λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια. Ο κίνδυνος ήταν μειωμένος κατά 35% για όσες περπατούσαν πολύ ή έκαναν άλλη τακτική άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες