Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τις διαδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Π. Φύσσα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2018

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τις διαδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Π. Φύσσα


Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι, οργανώσεις και συλλογικότητες διαδήλωσαν τη Τρίτη 18/9 στο Κερατσίνι, στην 5η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Αυτή η κινητοποίηση έχει μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη έχει αφήσει ελεύθερο μέχρι και τον δολοφόνο του Π. Φύσσα (με δήθεν περιοριστικούς όρους), η δίκη καρκινοβατεί για 3η χρονιά χωρίς την παρουσία των 69 κατηγορουμένων, η ΧΑ παραμένει ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα και κατά καιρούς προσπαθεί να ανανεώσει τις επιθέσεις της. Καθώς με την χρήση του «Μακεδονικού» και την μετατροπή της χώρας στον πιο «πιστό» σύμμαχο των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ, δίνεται χώρος σε εθνικιστές και αντιδραστικούς κάθε λογής, προετοιμάζονται ακόμα πιο αντιδημοκρατικές εξελίξεις. Για όλα τα παραπάνω, η άθλια κυβέρνηση Τσίπρα έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη.

Η ΟΚΔΕ συμμετείχε στην πορεία με μαχητικά συνθήματα όπως: «Ο λαός δεν ξεχνά – τους φασίστες τους κρεμά», «Ούτε στο Κερατσίνι, ούτε πουθενά – τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Έλληνα εργάτη πρόσεχε καλά – τον ρατσισμό τον σπέρνουν τα αφεντικά» κ.λπ.

Εξοργιστική ήταν η προσπάθεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πρωτοκλασάτων (Τρ. Αλεξιάδης κ.ά.), να συμμετάσχουν στην προσυγκέντρωση και πορεία. Η ΟΚΔΕ απαίτησε δυναμικά, με ανοιχτή καταγγελία και συνθήματα, την άμεση απομάκρυνση από την προσυγκέντρωση των άθλιων και θρασείων Συριζαίων. Που εκτός από το ότι είναι οι χειρότεροι μνημονιακοί και τα πιο επικίνδυνα τσιράκια των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, εκτός του ότι η κυβέρνησή τους χαριεντίζενται με τους Κασιδιάρηδες στο Καστελόριζο, βεβηλώνουν με την παρουσία τους την μνήμη του Π. Φύσσα.

Ο φασισμός δεν σβήνει με λόγια στη βουλή, με υποκλίσεις στο «δημοκρατικό τόξο», με τη λογική ότι ενάντια στη ΧΑ χωράμε «όλοι μαζί», με τη μετατροπή ενός κάλπικου «αντιφασισμού» σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλένεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο πράγμα η αγωνιστική, μαχητική ενότητα στον δρόμο ενάντια στους φασίστες και αντιδραστικούς, εντελώς άλλο η απαράδεκτη ανοχή στην παρουσία Συριζαίων και άλλων τέτοιων «δημοκρατών». Εμπρός με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, με τη μαχητική, έμπρακτη υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, για να σβήσουμε κάθε φασισμό, και αυτόν των ναζί χρυσαυγιτών αλλά και τον ύπουλο και φαρμακερό των «δημοκρατών» μνημονιακών.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες